Blogi

Yksinäisyyttä ihmisten keskellä

Luin tänä aamuna erään fb-kaverini kirjoittaman facebook-päivityksen, jossa hän käsitteli rohkeasti yksinäisyyttä konkreettisten, omakohtaisten esimerkkien kautta ja jakoi samalla linkin tähän mielenkiintoiseen blogaukseen aiheesta: Syvä yksinäisyys näyttää aivoissa hälytystilalta. Totesin, että tuo linkki on laitettava jakoon, onhan hankkeemmekin perimmäisenä tavoitteena mahdollistaa ihmisille kaikenlaisia yksinäisyyttä vähentäviä ja ennalta ehkäiseviä toimintoja. Kirjoitus valottaa yksinäisyyttä tieteen näkökulmasta raikkaammin kuin ainaiset pohdinnat siitä, miten yksinäisyyttä voitaisiin vähentää väestötasolla…

Yksinäinen puu Pihlavassa. Kuva: Santtu37

Blogaus vaikutti heti hyödylliseltä sekä ammatillisesti että henkilökohtaisesti. Ensimmäisenä käyttökelposena lainauksena silmiini osui tämä:
”Aivoterveydelle parhaita ovat kuorolaulu, lautapelit ja tanssiminen. Ja vapaaehtoistyö!”
Ensimmäisenä ajatuksenani oli hehkuttaa tätä lainausta markkinointihenkisesti ja kannustaa kaikkia tulemaan meille vapaaehtoisiksi, mutta se ei juuri nyt tuntunut luontevalta. Sen sijaan tämän blogauksen pointtina on kannustaa ihmisiä huolehtimaan omastaan ja myös toisten mielenterveydestä yksinkertaisesti olemalla läsnä heidän elämässään omana itsenään. Ottakaamme haasteeksemme ymmärtää toisiamme kaikista erilaisuuksistamme huolimatta!

 

Tämä kohta kirjoituksesta iski erityisesti:
“Kun ihminen jää liian yksin, hän alkaa seurata muiden käyttäytymistä ikään kuin liian herkällä korvalla. Tutkimusten mukaan yksinäisyys myös synkentää havaintoja. Esimerkiksi työkaverin ärtynyt ilme voi näyttää vihaiselta ja radiossa soiva surullinen musiikki voi kuulostaa lohduttomalta. Ikävä palaute jää yksinäisen mieleen paremmin kuin kehut.”
 
Tämä koskettaa myös sosiaalisten tilanteiden pelosta kärsiviä – tuolla pelollahan on taipumusta johtaa eristäytymiseen ja sitä kautta yksinäisyyteen. Ja sitten kynnys ottaa yhteyttä toisiin ihmisiin kasvaa luvattoman korkeaksi, kun jotenkin vaan toisten hyväntahtoisetkin eleet ja sanat tulkitsee ensisijaisesti potentiaalisina dissauksina, epäluottamuksen osoituksina yms.
 
Ohjaan sosiaalisten tilanteiden pelosta kärsivien vertaistukiryhmää, ja keskustelimme viimeksi eilen meidän sosiaalisesti ahdistuneiden ihmisten taipumuksesta keskittyä, varsinkin uudessa seurassa, tilanteen tarkkailuun ja välttää tapahtumien/keskustelun keskipisteessä olemista. Mulle tämä työ on tarjonnut mahdollisuuden (no… pakon, mutta myönteisen sellaisen =) harjoitella suuna päänä olemista, joka on toki mullekin ihan luonnollista tutussa ja turvallisessa seurassa. Siinä on ehkä samalla vaivihkaa laajentunut niiden tilanteiden piiri, jotka koen tarpeeksi turvallisiksi ottaakseni suhteellisen lunkisti ja keskustellakseni asioista avoimesti. Sitä on toki auttanut sekin, että olen näissä töissä tavannut paljon mukavia ja kiinnostavia ihmisiä työkavereista ja vapaaehtoisista toiminnassamme tapaamiini ryhmäläisiin.
 
Kannustan muitakin, joillle sosiaaliset tilanteet ovat hankalia, poistumaan hetkeksi mukavuusalueeltaan itselleen sopivalla tavalla. Se auttaa oppimaan uusia, vähemmän kyynisiä ja varautuneita tapoja olla toisten ihmisten seurassa. Toiset ihmiset ovat kuitenkin meille kaikille se mielenterveyden mahdollistava juttu. Haluan kiittää omasta hyvinvoinnistani kaikkia ystäviä ja kaikkia niitäkin ystävällisiä tyyppejä, joita en tunne! Ja jos nyt satuit olemaan minulle epäystävällinen tai epäkohtelias stressaavassa tilanteessa, en kanna kaunaa, koska tiedän itsekin olevani välillä ärsyttävä känkkäränkkä ja tulkitsevani sosiaalisia tilanteita vähän nurinkurisesti.
 
Mukavaa ja aurinkoista kevättä kaikille toivottaen,
Juuso

Kotipesä kutsuu järjestöt mukaan jakamaan hyvää kaikille!

Kutsumme muut järjestöt mukaan yhteistyöhön! Järjestöilta tarjoaa keinon tehdä järjestöäsi tutuksi kohderyhmällesi – tule siis mukaan ja järjestä juuri oman järjestösi näköinen tilaisuus!

Kotipesä-hanke koordinoi kevätkaudella 2018 Koilliskeskuksessa ja Tammelan lähitorilla kaikille kiinnostuneille avoimia järjestöiltoja, joissa järjestöillä on mahdollisuus tuoda toimintaansa näkyväksi. Ajatuksena on, että kukin mukana olevista järjestöistä tuottaa omannäköisensä ohjelman yhteen keskiviikkoiltaan klo 16–18 väliselle ajalle. Järjestöillat starttaavat Linnainmaalla Koilliskeskuksessa ja Tammelan lähitorilla helmikuussa 2018.

Järjestöilta-teeman alla järjestettävät tilaisuudet ovat maksuttomia ja kaikille avoimia. Tampereen kaupunki tarjoaa tilat toimintaan. Järjestöt voivat suunnitella tapahtuman sisällön vapaasti: se voi olla jotakin toiminnallista ohjelmaa tai yhtä hyvin myös luento tai keskustelutilaisuus. Tavoitteena on tuoda järjestöjä lähemmäs hyvinvointikeskuksia ja lähitoreja, lisätä tietoisuutta järjestökentän tarjoamista monipuolisista palveluista sekä samalla tarjota mielekästä toimintaa alueiden asukkaille.

Olisiko teidän järjestönne kiinnostunut ottamaan hoitaakseen yhden tai useamman tällaisen iltapäivän kevätkaudella? Tervetuloa kuulemaan lisää aiheesta sekä varaamaan omaa iltaa ke 24.1. klo 16 Koilliskeskuksen monitoimitila Kiveen (Liikekatu 3, 33580 Tampere)!

Mikäli ette pääse mukaan, mutta olette kiinnostuneita järjestöilloista, ottakaa yhteyttä Kotipesä-hankkeen työntekijöihin, niin kerromme lisää.

Terveisin kotipesäläiset :)

Järjestöiltainfo

P.S. Kuvan mainos / kutsu löytyy pdf:nä tämän linkin takaa. Saa jakaa vapaasti!

Kotipesä-hanke jatkuu vuoden 2018 loppuun

Nyt saa tuulettaa!

Nyt on aika tuulettaa!

Odottelemamme jatkorahoituspäätös* tuli jo tänään, ja Kotipesä-hankkeelle myönnettiin jatkorahoitus vuodelle 2018. Saamme siis työskennellä kaikkien teidän asukkaiden ja muiden toimijoiden kanssa vielä ensi vuonnakin! Nyt on aika tuulettaa vähän hankkeen tähänastisia onnistumisia ja tehdä jatkosuunnitelmia ensi vuodelle hyvillä mielin!

Kiitän rahoittajaamme STEA:a luottamuksesta, mutta ennen kaikkea kiitän mahtavia vapaaehtoisiamme ja yhteistyökumppaneitamme: työmme alueellisten toiminnan mahdollisuuksien lisäämisen hyväksi ei olisi onnistunut ilman teitä! Kiitokset kuuluvat myös nykyiselle työparilleni Eija Jyllilälle sekä hankkeen kanssani aloittaneelle, nykyisin Tampereen seudun omaishoitajien OmaisOiva-toiminnassa työskentelevälle Elli Helénille!

Mukavaa viikonloppua ja talvipäivän seisauksen odotusta kaikille! Tuokoot pakkanen ja lumi valon kaupunkiin jo ennen sitä :)

– Juuso

*Oikeastaan kyseessä on vasta rahoittajamme Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen (STEA) tekemä avustusehdotus, joka vaatii vielä Sosiaali- ja terveysministeriön vahvistuksen. En kuitenkaan ole kuullut, että yhdenkään hyvin perustellun hankkeen rahoitusta olisi tässä vaiheessa peruttu.

Tule mukaan tekemään Linnainmaan tulevaisuutta ma 20.11. klo 12-14!

20171107_162851

Syksynharmaanakin iloiset terveiset Kotipesästä!

Kutsumme jälleen kaikille avoimella kutsulla koolle Linnainmaan Koto-ryhmän*! Tapaaminen on maanantaina 20.11. klo 12–14 Koilliskeskuksen monitoimitila Kivessä. Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki Linnainmaan alueen kansalaistoiminnasta kiinnostuneet. Päätarkoituksena on pohtia ja ideoida vapaaehtoisuuteen perustuvan toiminnan tulevaisuutta Linnainmaalla. Tilaisuudessa myös esitellään ja pohditaan yhdessä uusia tai jo vähän testattuja ideoita, kuten varaisovanhempitoimintaa, kauppakaveritoimintaa ja ”järjestöjen iltapäivää” Koilliskeskuksessa.

Paikalle tulee myös koillisen aluekoordinaattori Ulla Jantunen, joka koordinoi alueen aktiiveja yhteen kokoavaa koillisen alueverkostoa. Koilliskeskuksessa työskentelevä Ulla myös ylläpitää Koilliskeskuksen tapahtumakalenteria (www.koilliskeskus.fi/tapahtumakalenteri), joten hän tuntee alueellista toimintaa ja on mukana tukemassa sen järjestämisessä.

Kotipesä-hanke päättyy vuoden lopussa, ellemme saa hakemaamme jatkorahoitusta vuodelle 2018. Kuluneen kahden vuoden aikana on laitettu alulle paljon mielenkiintoista toimintaa, ja haluamme tietenkin toiminnan jatkuvan vastaisuudessakin. On siis syytä miettiä teidän asukkaiden kanssa toiminnan jatkumisen edellytyksiä ja sitä, millä keinoin vastaavaa kansalaisaktiivisuutta voidaan tukea, jotta yhdessä luomamme toiminta säilyisi ja uuttakin syntyisi jatkossa myös ilman hanketta. Tilaisuus tarjoaa myös mahdollisuuden tuoda julki ideoita uudesta toiminnasta, vaikka me hankkeena voimmekin lähteä toteuttamaan niitä vain, jos jatkorahoitus saadaan. Rahoittajamme STEA:n rahoituspäätökset julkistetaan joulukuun puolivälissä, minkä jälkeen tiedotamme asiasta täällä Kotipesän omilla verkkosivuilla sekä facebook-sivullamme.

– Juuso

* Linnainmaan Koto-ryhmä eli Kotipesän toiminnan suunnitteluryhmä kokoaa yhteen Linnainmaalla tai lähistöllä asuvia ja/tai toimivia ihmisiä, joita kiinnostaa Linnainmaan kehittäminen asukkaiden näköiseksi paikaksi yhteistyössä kaupungin kanssa. Ryhmään kuuluu mm. Kotipesän vapaaehtoisia ryhmänohjaajia, mutta mukaan tuleminen ei sido Sinua mihinkään. Ryhmässä ideoidaan, jatkokehitellään ja saatetaan toimintaan ideoita, joilla Koilliskeskuksen tiloja voidaan käyttää asukkaiden hyödyksi ja iloksi. Tampereen kaupunki on mukana tukemassa järjestämäämme vapaata kansalaistoimintaa monella tapaa, mm. tarjoamalla tiloja käyttöömme maksutta.

Tule vapaaehtoiseksi tekemään Tammelasta yhdessä vieläkin parempi paikka!

Kotipesä-hankkeessa on ollut antoisinta nähdä, miten vapaaehtoistemme työpanos on muuttunut kuin taikaiskusta yhteiseksi iloksi, mukavaksi yhdessäoloksi, mielekkäiksi toiminnan mahdollisuuksiksi kaikille ja ylipäätään sellaiseksi hyvinvoinnin rakennuspalikaksi, jota ei voi rahalla mitata.

Ennen kesälomia kävimme Kotipesän ja Puiston kansalaistoiminnan vapaaehtoisten kanssa Näsinneulassa lounaalla. Vapaaehtoisia meillä on moneen lähtöön: joku toimii mielenterveyskuntoutujien tsempparina, toinen ohjaa toimintaryhmää ja kolmas on mukana hankkeen toiminnan kehittämisessä tai vaikkapa paikallisen tapahtuman järjestämisessä – tai kaikkia näitä yhdessä! Koolla oli siis monenkirjava joukko, joita yhdisti halu tehdä jotakin hyvin konkreettista, josta koituu iloa niin itselle kuin muillekin.

2017-06-15 Näsinneulassa vaparien kanssa - maisema

Maisemia Näsinneulasta 15.6.2017

Katselimme upeita maisemia, juttelimme mukavia ja söimme herkullista ruokaa. Samalla me hanketyöntekijät kyselimme loistavalta vaparitiimiltämme, miksi he tekevät vapaaehtoishommia ja mitä he saavat siitä itse. Olimme toki nähneet, miten kivaa toimintaa vapaaehtoisten työpanos on synnyttänyt, mutta oli silti ilahduttavaa kuulla vapaaehtoisten kertovan ajatuksiaan. Meillä vapaaehtoistyötä tehdään yleensä siksi, että on mukavaa ja palkitsevaa tuottaa toisillekin mahdollisuus tehdä kivoja asioita ja olla yhdessä; samalla kun saa tehdä asioita, joista itse pitää, on myös osa jotakin suurempaa. Alla on pari loistavaa kiteytystä, joiden kuuleminen todella lämmitti sydäntä:

– “Kyllähän tämä on semmonen henkireikä.”

– “Kotona on yksinäistä, hyvä että on syy lähteä ulos tapaamaan muita ihmisiä.”

– “Ei tämä tunnu työltä, meillä on kivaa yhdessä.”

Juuri tällaista meininkiä halusimmekin edistää, kun aloitimme hankkeen parissa työskentelyn viime vuoden keväällä! Kiitän vielä kerran vapaaehtoisiamme – sain noista sanoista paljon iloa ja muistutuksen siitä, miksi tätä työtä teen.

Tietenkin tarjoamme Sinullekin mahdollisuuden olla osa tätä uutta yhteisöllistä meininkiä Tammelassa ja Linnainmaalla. Juuri nyt suurin hoppu olisi saada tekijöitä seuraaviin hommiin:

 • Vaihtoehtonaapurit – Keväällä parin vapaaehtoisen ideasta ja yhteisponnistuksesta alkanut, kaikenikäiset ihmiset mukaan kutsuva hengailukerho kaipaa toista ohjaajaa, sillä toinen vapaaehtoisista joutui lopettamaan työkiireiden vuoksi. Jotta kerho voisi jatkua, tarvitaan toinenkin ohjaaja vastuuta jakamaan. Oletko se Sinä? Kerho on testattu ja toimii, joten toimintatavoissa on selvät sävelet ja mukaan on helppo hypätä… ja mikä parasta, hommaa ei tarvitse tehdä yksin! Kesän ajaksi Vaihtoehtonaapurit on vaihtunut Perheiden talon Kesäolkkari-toiminnaksi, joka jatkuu vielä 11.8. asti arkisin klo 10–14 Tammelakeskuksessa. Käy tsekkaamassa meno ja paikka, niin olet jo askeleen lähempänä uutta mukavaa harrastusta!
 • Tammelan korttelijuhlat! Juhlat ovat jo lauantaina 2.9., ja vielä mahtuisi mukaan vapaaehtoisten joukkoon. Tarjolla on monenlaisia tehtäviä somistuksesta, koristelusta ja some-viestinnästä puhtaanapitoon, järjestyksenvalvontaan ja kamojen roudaukseen. Olipa vahvuutesi sitten kädentaidot, sosiaalinen kanssakäyminen tai “yleismies jantusen” raudanluja ote konkreettiseen tekemiseen, olet tervetullut korttelijuhlien mahdollistajien joukkoon! Korttelijuhlien osatapahtumien järjestäjät, vapaaehtoiset ja pääjärjestäjät kokoontuvat yhdessä keskiviikkona 23.8. klo 17 Tammelakeskuksen kahvilaan, jossa jaetaan hommat ja kaikki olennainen siitä, mitä tarvitaan onnistuneiden juhlien järkkäämiseen.
 • Peliryhmä – Peliryhmän ohjaajan tilanne on samankaltainen kuin Vaihtoehtonaapurien toisen ohjaajan – opiskelu pakottaa jättämään peliryhmän päiväjärjestyksestä. Ohjaajana on toiminut Arttelin Antti Rautajoki, jonka kanssa voimme käydä läpi, mikä on homman nimi ja antaa pikku vinkkejä, joilla kerhon ohjaaminen onnistuu sujuvasti. Pääasiana tässäkin kerhossa on viettää kivaa aikaa yhdessä, joten mitään pingottamista tai stressaamista ei ole luvassa tässäkään hommassa!

Ilmoita rohkeasti kiinnostuksestasi, niin käydään yhdessä läpi, mitä homma vaatii ja mitä kaikkea kivaa saamme yhdessä aikaan!

Syksyn aikana olemme jo saaneet ilmoittautumisia moniin uusiin vapaaehtoistehtäviin, kuten lukupiiriin (alkaa 4.9. Koilliskeskuksessa), ikäihmisten kauppakaveritoimintaan, valokuvauskerhon ohjaajaksi sekä varamummoksi- / vaariksi!

Nämä ja monet muut vapaaehtoistehtävämme voit tsekata Toimintaan! -sivulta. Ota yhteyttä ja tule mukaan: yhdessä olemme enemmän!

 – Juuso

Sosiaalisten tilanteiden pelko -vertaistukiryhmään otetaan uusia osallistujia!

Kärsitkö sosiaalisten tilanteiden pelosta? Haluaisitko tukea ja keskusteluseuraa muista saman asian kanssa kamppailevista? Käynnistimme ryhmän keväällä 2017 suljettuna pienryhmänä, mutta nyt syyskauden alussa ryhmään mahtuisi uusia jäseniä. Ilmoita kiinnostuksestasi Juusolle mahdollisimman pian!

Ryhmän syyskausi alkaa jo 8.8., ja mukaan pääsee liittymään vielä hetken aikaa. Tapaamiset ovat tiistaisin klo 14-15, ja koontumispaikkana toimii Koilliskeskuksen ryhmätila Sora.

Kun tätä ryhmää oltiin perustamassa, kirjoittelin aiheesta otsikolla “Jätätkö juhlat väliin, koska sosiaalisuus ahdistaa?“. Linkin takaa löytyvässä blogauksessani kerroin tarkemmin, miksi halusin tarttua toimeen, kun saimme anonyymin pyynnön sosiaalisten tilanteiden pelko -vertaistukiryhmästä. Pieni lainaus:

“Yleistä lienee myös se, että vaikka kuinka jännittäisi, toiset eivät huomaa mitään erikoista. Ehkä siksi, ettei jännittäminen sittenkään ole mitään niin erikoista tai harvinaista kuin ajattelemme. Ehkä se on vain merkki siitä, että tilanteella, siinä olevilla ihmisillä ja heidän mielipiteillään on meille itsellemme merkitystä. Jokainen ihminen tarvitsee toisia ihmisiä maailmansa peiliksi, ja toiset ihmiset myös väistämättä muokkaavat sitä, millaisena todellisuuden koemme. Jos tunnemme olevamme eri joukkoa kuin ihmiset ympärillämme, on luonnollista, että meidän on vaikeaa kohdata heitä. Tällaisiin tuntemuksiin on monia syitä, mutta se ei ole nyt oleellista. Tärkeää on muistaa kaikki se, mikä meitä yhdistää. Aivan jokainen jännittää joskus esimerkiksi tärkeitä päätöksiä tehdessään tai odottamattomia tilanteita kohdatessaan. Teenkö fiksusti vai tuotanko vain harmia itselleni ja muille? Jos ajattelemme sosiaalisten suhteiden olevan yksi tällainen meille luonnostaan tärkeä asia, jonka jännittäminen kertoo siitä, mitä elämässä arvostamme, ehkä me jännittäjät voimme olla ylpeitä siitä, että välitämme toisista ihmisistä!”

social-anxietyRyhmän tarkoituksena on toimia turvallisena paikkana, jossa ei tarvitse häpeillä tai pelätä, mitä muut ajattelevat minusta, vaan voi jakaa kokemuksia ja keskustella avoimesti. Millaiset tilanteet ovat vaikeita? Mitkä toimintatavat ovat auttaneet? Yhdessä löydämme helpommin keinoja, joilla saamme vähennettyä sosiaalisten tilanteiden pelosta aiheutuvaa haittaa! Ryhmän ohjaajalla on omaa kokemusta sosiaalisten tilanteiden pelosta.

Jos olet kiinnostunut ryhmästä, ilmoita kiinnostuksestasi minulle (facebook-yksityisviesti: Kotipesän Juuso / maili: juuso.armila@muotiala.fi / puhelin: 050 598 4706), niin otan yhteyttä!

 

Kotipesä-hankkeen Tassut lenkille -ryhmä alkaa 23.8.

Koiramaista meininkiä tiedossa!

Tervetuloa mukaan Linnainmaan Tassut lenkille -ryhmään, jonka tarkoituksena on saattaa yhteen Linnainmaan koiraihmiset koirineen. Kukaan ei ole liian nuori tai vanha lähtemään mukaan, eikä koiriltakaan vaadita muuta kuin hallittavuutta hihnassa ja koiraporukassa. Mukaan ei tarvita kuin mukavat vaatteet ja hyvät kengät, sekä tietenkin makupaloja koirakaverille. Koirien tulee olla kytkettynä lenkkien ajan. Ryhmä on maksuton.

Tassut lenkille -ryhmän ohjaaja Tiiu ja Haiku-koira

Tassut lenkille -ryhmän ohjaaja Tiiu ja Haiku-koira

Ryhmän ensimmäinen kokoontumiskerta on 23.8. klo 18. Lähdemme matkaan Koilliskeskuksen kirjaston pääovelta. Käy myös klikkaamassa itsesi osallistujaksi facebook-tapahtumaan!

Allekirjoittanut itse on 26-vuotias nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajaopiskelija, jonka elämää rikastuttavat 11-vuotias borderterrieriherra Zon sekä vuoden ikäinen monirotuinen neiti Haiku. Toivoisin, että mahdollisimman moni innostuisi lähtemään mukaan!

Haiku ja Zon

Haiku ja Zon

Idea ryhmästä lähti liikkeelle KOTO-ryhmässä. Ryhmässä mietimme porukalla, minkälainen toiminta sopisi Tammelan ja Linnainmaan alueelle. Mikä olisi sopivampaa toimintaa Linnainmaalle, kuin keksiä tekemistä yhdessä koirien kanssa? Metsää ja luontoa riittää, ja koirat ovat loistava tapa yhdistää liikunta, hauskuus, ja Linnainmaan asukkaat. :)

Lemmikkien terveysvaikutuksia on alettu tutkia enenevissä määrin, ja itseäni on pitkään kiinnostanut kaverikoiratoiminta sekä koirien ja vapaa-ajantoiminnan yhdistäminen muutenkin kuin vain nimenomaisesti koirille suunnattujen perinteisten harrastusten muodossa; Miltä kuulostaisi yhteinen retki makkaraa paistamaan tai piknikille puistoon ilman, että koiran pitäisi jäädä kotiin?

Makkaraa? Kannatan!

Makkaraa? Kannatan!

Ryhmän kautta on toki mahdollisuus päästä myös tutustumaan erilaisiin koiraharrastuksiin mahdollisuuksien mukaan. Ryhmässä voimme myös vaihtaa ajatuksia, puida koiramaisia ongelmia tai vaihtaa koulutusvinkkejä ja hyviksi todettuja keinoja koiramaisen elämän helpottamiseksi. Voimme myös mennä yhdessä treenaamaan tai harjoitella yksinkertaisia arkea helpottavia taitoja kuten kontaktia ja hihnassa kävelyä. Kaikki ideat ovat tervetulleita. Päätavoitteena on kuitenkin viettää mukavaa aikaa yhdessä!

Liity myös facebook-ryhmäämme, jos toiminta kiinnostaa! Sieltä löytyvät jatkossa tapaamiskertojen suunnitelmat, yhteiset ideat sekä mahdollisuus sopia lenkkitapaamisia myös varsinaisten kokoontumiskertojen ulkopuolelle! :)

Kaikki mukaan!!

Tiiu Lahtinen

Kotipesä toivottaa hyvää kesää kaikille!

Kevätkausi on mennyt kuin siivillä, kuten ajalla on tapana kulua silloin kun on ympärillä mukavia ihmisiä ja kivaa tekemistä. Paljon on ehditty tehdä, ja parasta siinä on ollut yhdessäolo ryhmäläisten ja vapaaehtoisten kanssa. Teidän kanssanne on ollut kiva tehdä töitä!

Aktiiviset ja moneen venyvät vapaaehtoisemme ansaitsevat valtavat kiitokset: teidän ansiostanne asiat tapahtuvat ja ihmisillä on kivaa ja mielekästä tekemistä ryhmissä! Kevään kohokohtina nousevatkin mieleen erityisesti Kintulammen retki ja Näsinneulassa lounastaminen vapaaehtoisten kanssa, kuvia (myös) niistä löytyy täältä.

Palaamme lomilta heinä-elokuun taitteessa, siihen asti moikka!

Toivotan Kotipesän puolesta hyvää kesää kaikille!

Juuso

Tule maksuttomaan Valmiuksia ryhmänohjaamiseen -koulutukseen maanantaina 29.5.!

Oletko kiinnostunut avoimesta vapaaehtoistoiminnasta? Puiston kansalaistoiminta ja Kotipesä-hanke järjestävät yhteistyössä asukkaiden kanssa kaikille avoimia, maksuttomia toimintaryhmiä, joista osaa ohjaavat vapaaehtoiset joko yksin tai yhdessä työntekijöiden kanssa. Vapaaehtoistehtäviä löytyy monenlaisia, voit katsoa lisää toimintaan-sivultamme.

Arvostamme ja tuemme vapaaehtoisiamme työssään, ja vaparit ovat tervetulleita myös mm. järjestämillemme retkille luonnon helmaan. Järjestämme vapaaehtoisillemme myös omia erillisiä virkistystapaamisia.

Toimintamme on avointa kaikille. Juuri Sinä olet tervetullut maksuttomaan Valmiuksia ryhmänohjaamiseeen -koulutukseen ensi maanantaina 29.5.2017 klo 15.30 – 18! Koulutus järjestetään Tammelan lähitorin Pikku-Tammi-kabinetissa (Itsenäisyydenkatu 21B), ja kouluttajina toimivat Eija Jyllilä ja Katri Keskinen. Koulutus ei sido mihinkään, vaan voit tulla koulutukseen ilman että nakki napsahtaa :) Ilmoittaudu Kotipesän Eijalle (eija.jyllila@muotiala.fi / 050 598 0706) ja tule mukaan!

 

 

Maksuttomasta Arkeen voimaa –ryhmästä apua arjen haasteiden ratkaisemiseen – ryhmä alkaa Linnainmaalla 28.3.

Onko sinulla jokin pitkäaikaissairaus tai muu arjen sujuvuuteen vaikuttava haitta? Arkeen Voimaa -ryhmä on tarkoitettu Sinulle! Myös pitkäaikaissairaan omaiset voivat osallistua ryhmään. Ryhmä kokoontuu 6 kertaa peräkkäisinä viikkoina samaan aikaan, aina 2,5 tuntia kerrallaan. Ryhmää ohjaavat koulutuksen saaneet vertaisohjaajat, ja ryhmän käyneillä on mahdollisuus kouluttautua myöhemmin vertaisohjaajiksi. Kokoontumiset ovat Koilliskeskuksessa tiistaisin ajalla 28.3.–2.5. klo 16.00–18.30. Ryhmään sitoutuminen koko kuuden viikon ajaksi on tärkeää, mutta kerran voi tarvittaessa olla pois. Ryhmään ilmoittautuminen on välttämätöntä, koska jokaiselle osallistujalle on hankittava etukäteen materiaalit! Ilmoittautua voi Tampereen Arkeen Voimaa -koordinaattori Leena-Kaisa Nikkariselle joko sähköpostitse leena-kaisa.nikkarinen@tampere.fi tai puhelimitse 040 800 4621. Tervetuloa mukaan ryhmään!

tampere-logo-png-200x200

Ryhmässä opetellaan käyttämään itsehoidon työkaluja, jotka auttavat tekemään myönteisiä muutoksia elämässä ja ylläpitämään niitä arjessa. Arkeen Voimaa -ryhmä perustuu tutkittuun tietoon. Suomessa toimintaa on ollut vuodesta 2012 lähtien Kuntaliiton hallinnoimana. Linnainmaan Arkeen Voimaa -ryhmän järjestää Tampereen kaupunki.

arkeenvoimaakuva1

 

Lisätietoja Arkeen Voimaa -toiminnasta saat alla olevista kuvista:

arkeenvoimaakuva3

arkeenvoimaakuva4

arkeenvoimaakuva5

 

Kaikki blogauksemme:

Blogi

Jätätkö juhlat väliin, koska sosiaalisuus ahdistaa?

Onko sinustakin joskus tuntunut, että olisi helpompaa vaan keksiä joku sopiva syy olla lähtemättä kuin mennä juhliin, joihin on kutsuttu? Miksi mennä, jos siitä on enemmän vaivaa kuin iloa? Tällaiset ajatuskulut voivat olla tuttuja sosiaalisten tilanteiden pelkoa kohdanneille, mutta jännittäjällekin sosiaalisuus voi tuottaa stressin sijaan myös hyvää mieltä.

Kuva: Lili Vieira de Carvalho (Creative Commons)

Kuva: Lili Vieira de Carvalho (Creative Commons)

Ihminen on sosiaalinen eläin, ja sosiaalinen kanssakäyminen on osa jokapäiväistä elämäämme. Monille sosiaaliset tilanteet ovat silti joskus vaikeita, jopa ahdistavia. On luonnollista, että olostaan on vaikeaa nauttia, jos päällimmäisenä mielessä on ajatus, että muut varmaankin huomaavat käsien tärinän tai punastumisen. Ajatus voi pelottaa varsinkin, jos ajattelee, että kaikki muut ovat itsevarmoja eivätkä koskaan jännitä sosiaalista kanssakäymistä.

Kuva: Mariana Zanatta (Creative Commons)

Kuva: Mariana Zanatta (Creative Commons)

Yllättävän monilla on kuitenkin saman tyyppisiä kokemuksia, ja yleistä lienee myös se, että vaikka kuinka jännittäisi, toiset eivät huomaa mitään erikoista. Ehkä siksi, ettei jännittäminen sittenkään ole mitään niin erikoista tai harvinaista kuin ajattelemme. Ehkä se on vain merkki siitä, että tilanteella, siinä olevilla ihmisillä ja heidän mielipiteillään on meille itsellemme merkitystä. Jokainen ihminen tarvitsee toisia ihmisiä maailmansa peiliksi, ja toiset ihmiset myös väistämättä muokkaavat sitä, millaisena todellisuuden koemme. Jos tunnemme olevamme eri joukkoa kuin ihmiset ympärillämme, on luonnollista, että meidän on vaikeaa kohdata heitä. Tällaisiin tuntemuksiin on monia syitä, mutta se ei ole nyt oleellista.

Tärkeää on muistaa kaikki se, mikä meitä yhdistää. Aivan jokainen jännittää joskus esimerkiksi tärkeitä päätöksiä tehdessään tai odottamattomia tilanteita kohdatessaan. Teenkö fiksusti vai tuotanko vain harmia itselleni ja muille? Jos ajattelemme sosiaalisten suhteiden olevan yksi tällainen meille luonnostaan tärkeä asia, jonka jännittäminen kertoo siitä, mitä elämässä arvostamme, ehkä me jännittäjät voimme olla ylpeitä siitä, että välitämme toisista ihmisistä! Samoin voimme myös suhtautua lempeämmin siihen, ettemme aina osaa kohdata tunteitamme järkevimmällä mahdollisella tavalla. Tai siihen, että joku juuri huomasi kainaloideni hikoavan. Entäs sitten: eikö hikoaminen ole luonnollista? Ja ennen kaikkea: eikö minulla ole lupa olla tavallinen, elävä, hengittävä ja tunteva ihminen?

Social-anxietyMonet, jotka ovat jännittäneet sosiaalisia tilanteita tai kärsineet sosiaalisten tilanteiden pelosta, ovat saaneet pelkonsa kuriin ja pystyvät nauttimaan elämästä, mutta veikkaanpa harvan onnistuneen siinä yksin. Sosiaalisuutta kun voi harjoitella vain seurassa. Kotipesä-hanke sai taannoin anonyymisti idean vertaistukiryhmästä sosiaalisten tilanteiden pelosta kärsiville, ja nyt olen kokoamassa ryhmää, jossa jokainen voi vaihteeksi – ja ihan vaan huvin vuoksi – vaikkapa ajatella, että nyt nuo muut varmaan jännittävät minun puolestani paljon enemmän kuin minä itse! Koilliskeskuksessa kokoontuvan ryhmän pääsyvaatimuksena on, että välität toisista ja hyväksyt heidät sellaisina kuin he ovat. Suljettuun ryhmään otetaan enintään 8 osallistujaa + ryhmän ohjaaja, jolla on myös kokemusta sosiaalisten tilanteiden pelosta. Luomme ryhmän ensimmäisellä tapaamiskerralla yhteiset säännöt, jotka kaikkien ryhmäläisten on hyväksyttävä.

Kuva: Quinn Dombrowski (Creative Commons)

Kuva: Quinn Dombrowski (Creative Commons)

Ryhmän tarkoituksena on toimia turvallisena paikkana, jossa ei tarvitse häpeillä tai pelätä, mitä muut ajattelevat minusta, vaan voi jakaa kokemuksia ja keskustella avoimesti. Millaiset tilanteet ovat vaikeita? Mitkä toimintatavat ovat auttaneet? Yhdessä löydämme helpommin keinoja, joilla voidaan vähentää sosiaalisista peloista aiheutuvaa haittaa!

Social-Anxiety-GroupIlmoita kiinnostuksestasi minulle (fb-yksityisviesti: Kotipesän Juuso / maili: juuso.armila@muotiala.fi), niin saamme ryhmän kokoon. Kerro myös, milloin ryhmän täytyisi kokoontua, jotta voisit osallistua.

Ota yhteyttä, jos haluat keskustella niin hyvistä kuin huonoista kokemuksistasi ja harjoitella sosiaalisten pelkojen kohtaamista ja voittamista turvallisessa ja tuomitsemattomassa seurassa!

– Kotipesän Juuso

Vapaaehtoistyötä tarjolla Linnainmaalla ja Tammelassa! Saatetaan tekijä ja työ yhteen!

Kotipesä etsii vapaaehtoisia, jotka ovat kiinnostuneet toimintaryhmien ohjaamisesta, sekä tietysti osallistujia ryhmiin. Jos etsit Sinulle sopivaa vapaaehtoistyötä, kannattaa kurkata alta tarjolla olevien hommien listaus!

Etsitkö sinäkin vapaaehtoisia? Tehdään yhteistyötä! Välitämme mielellämme sinunkin tarjoamiasi vapaaehtoistyön mahdollisuuksia samalla kun mainostamme omiamme – ota siis rohkeasti yhteyttä kuten Tampereen kaupunkilähetyksen Kimpassa-toiminnan tyypit, joiden uudesta äiti- ja isämentoritoiminnasta voit lukea lisää tämän blogipostauksen lopusta!

Homma toimii yksinkertaisesti:

 1. toimintaa järjestävällä taholla on tarvetta vapaaehtoisille
 2. yhdistys ottaa yhteyttä Kotipesään kertoakseen toiminnastaan
 3. me välitämme ihmisille tietoa alueellisista mahdollisuuksista tehdä vapaaehtoistyötä ja saada koulutusta
 4. kaikille tulee hyvä mieli :)
Meillä vapaaehtoistyö on turvallisempaa kuin kuvassa!

Meillä vapaaehtoistyö on turvallisempaa kuin kuvassa!

Ilmoittaudu Kotipesän työntekijöille heti, jos Sinua kiinnostaa joko ohjata jotakin ryhmää itse tai tulla ryhmään osallistujana! Tiedotamme toteutuneista ryhmistä suoraan kiinnostuksensa ilmoittaneille, joten näin toimimalla et missaa Sinua kiinnostavan ryhmän alkamista! Kotipesän ryhmätoiminta on kaikille asukkaille avointa ja maksutonta.

Vapaaehtoisesta ohjaamisesta kiinnostuneille on tarjolla maksutonta ryhmänohjaajakoulutusta – kysy heti lisää, ensimmäinen mahdollisuus on jo tiistaina 29.11.2016 klo 16 – 18.30! Tuemme vapaaehtoisiamme ja hommat mitoitetaan aina vapaaehtoisen mahdollisuuksien ja jaksamisen mukaan!

 

Tällä hetkellä tarjolla olevia vapaaehtoishommia:

Osa tarjotuista tehtävistä on vasta mietinnässä – yhteyttä ottamalla voit halutessasi vaikuttaa siihen, miten nämäkin hommat hoidetaan! Suurin osa hommista alkaa kevätkaudella, ja niihin on aika ilmoittautua nyt!

Seniorien juttutuvan ohjaajaksi?
Syksyllä aloitetulle, kerran viikossa kokoontuvalle Seniorien juttutuvalle etsitään 2–3 uutta ohjaajaa vuoden vaihteesta eteenpäin. Tällä hetkellä ryhmä kokoontuu torstaisin klo 12–13 Koilliskeskuksen kirjaston monitoimitila Kivessä. Ohjelmasivultamme voit vilkaista, minkälaisia aiheita juttutuvalla on syksyn aikana käsitelty. Ota yhteyttä kotipesäläisiin niin voimme kertoa lisää! Juttutuvalla kannattaa myös mennä käymään!

Ullakonvainion ukkokerhon ohjaajaksi?
Alun perin koillisen alueen kotihoidon asiakkaille perustettu Ullakonvainion ukkokerho kokoontuu perjantaisin klo 13–15 Ullakonvainion kerhotilassa Kämmenniemessä. Kaikille itsensä ukoksi tunteville avoin kerho on järjestetty Kotipesän ja Tampereen kaupungin kulttuuriluotsitoiminnan yhteistyönä, ja toinen ohjaajista onkin kaupungin kouluttama kulttuuriluotsi. Tänä syksynä ukkokerholla on jutusteltu, tietovisailtu, pidetty huumorityöpajaa Alivaltiosihteeristä tutun Jyrki Liikan johdolla, sekä tietysti juotu kahvia ja syöty pullaa.

Kotipesän uuden Mieskerhon ohjaajaksi Tammelaan?
Tammelaan on pyydetty mieskerhoa, josta muodostuu sen näköinen kuin ohjaaja ja osallistujat haluavat. Alkuajatuksena voisi olla kerran viikossa tunnin kestävä ryhmä, joka voi olla mitä tahansa vapaamuotoisesta jutustelusta kiinnostaviin luentoihin, yhteisiin tempauksiin tai vaikka kortin lätkimiseen. Kerho aloitetaan kevätkaudella 2017.

Kauppakaveriksi ikäihmisille Linnainmaalla?
Onko sinulla vapaa-aikaa päivisin? Haluaisitko tarjota auttavan kätesi jollekulle, jonka kaupassa asiointia hankaloittaa esimerkiksi liikkumisen vaikeus? Koilliskeskuksen Prismalla on paljon asiakkaita, joiden kauppamatka olisi mukavampi, jos olisi joku toinen mukana neuvomassa ja auttamassa. Nyt olisi mahdollisuus pienellä vaivalla saada kaksi ihmistä iloiseksi – auttaminenhan tunnetusti tuottaa auttajallekin mielihyvää! Kauppakaveritoimintaa mietitään yhteistyössä Prisman kanssa.

Varamummoksi/-vaariksi lapsille Linnainmaalla?
Tykkäätkö lapsista, mutta omia ei ole tai jos onkin, asuvat muualla? Onko sinulla lapsia, joilla ei ole isovanhempia tai he asuvat kaukana? Meille on ehdotettu toimintaa, jossa seniori-ikäisiä ja lapsia saatettaisiin yhteen nauttimaan toistensa seurasta. Jos vastasit johonkin kysymyksistä kyllä, ilmoita kiinnostuksestasi meille! Ajatusta lähdetään miettimään yhteistyössä Koilliskeskuksen neuvolan kanssa, ja osallistujat voivat osallistua toimintaan omien kykyjensä ja mahdollisuuksiensa mukaan.

Mukaan ohjaamaan eskari-/alakouluikäisten lasten ja vanhempien yhteistä ryhmää Linnainmaalla?
Linnainmaalla on tarvetta lasten ja aikuisten yhteiselle iltatoiminnalle, jossa lasten vanhemmillakin on mahdollisuus tutustua muihin alueen vanhempiin. Lapsiperhekerho voisi kokoontua esim. viikottain klo 17-18 jonakin arki-iltana. Päävastuu toiminnasta on ammattilaisella, mutta etsimme mukaan myös innokkaita apuohjaajia mukaan hoitamaan käytännön asioita – lasten kanssa kun touhussa on mukana aika monta liikkuvaa osaa! (Lasten kanssa työskenteleviltä vaaditaan lain mukaan rikostaustaote, jossa ei saa olla merkintöjä väkivalta-, seksuaali- tai huumausainerikoksista. Kotipesä kustantaa rikostaustaotteen vapaaehtoisina toimiville kuittia vastaan.)

Valokuvauskerhon ohjaajaksi?
Etkö saa tarpeeksesi valokuvauksesta ja siitä keskustelemisesta? Mikset jakaisi ilonaihettasi ja osaamistasi muillekin? Kerhossa voitaisiin esim. opetella kuvaustekniikkaa, testata erilaisia tekniikoita ja vaikkapa esitellä muille ryhmäläisille omia luontokuvia. Ilmoita rohkeasti kiinnostuksestasi!

Lukupiriin ohjaajaksi?
Tiedätkö tunteen, kun tunteita herättäneen tai oivalluksia synnyttäneen kirjan luettua haluaisi keskustella siitä muiden kanssa? Kiinnostaisiko lukupiiri vaikkapa siitä kirjasta, joka on mielestäsi niin hyvä, että kaikkien pitäisi lukea se? Käydään unohtumattomia keskusteluja ja opitaan muiden lukijoiden avulla vaihtoehtoisista tulkinnoista! Ilmoita innostuksestasi, niin rummutetaan ajatusta niin että muutkin lähtevät mukaan!

Kalastamaan mukavien tyyppien kanssa?
Mikä muka on mukavampaa kuin istua kalassa ja höpistä jonninjoutavia (tai olla hiirenhiljaa)? Koska tiedät, ettei juuri mikään, voit ilmoittautua saman tien ohjaajaksi tai vähintäänkin mukaan touhuun! Talvellahan tämä käy ilman venettäkin, kunhan jäät ovat tarpeeksi paksut. Kesällä hommataan mieluummin vene, ettei tarvitse uida keskelle järveä onki kädessä. Kerro meille, jos olisit mukana, niin kehitellään ideaa eteenpäin!

Avantoon?
Kiinnostaisiko ohjata ryhmää, joka käy aina välillä virittelemässä kehoa ja mieltä uusille taajuuksille, ja samalla nauttimassa talviuinnin terveyshyödyistä? Kerran viikossa – parissa on hyvä pysähtyä (mieluummin saunassa kuin avannossa) nauttimaan elämästä. Jos tykkäät talviuinnista, mikset ottaisi saman tien muita mukaasi niin että kaikilla on kivempaa?


Kimpassa-perhetoiminnan äiti-/isämentoriksi Itä-Tampereelle?
Tampereen Kaupunkilähetys ry:n Kimpassa-perhetoiminta on aloittamassa äiti-ja isämentoritoiminnan pilottia Itä-Tampereella ja etsimme siihen vapaaehtoisia.

Äiti- ja isämentoritoiminta on HelsinkiMission kehittämä vapaaehtoistoiminnan muoto, jossa koulutetaan vapaaehtoisia mentoreita tukemaan lapsiperheiden vanhempia ja sitä kautta koko perheen hyvinvointia. Mentori voi toimia keskustelu- tai ulkoiluseurana, auttaa arkiaskareiden sujumisessa sekä vanhemmuuden ja kasvatuskysymysten pohdinnoissa. Mentoroinnissa ensisijaista on hyvän ja luottamuksellinen suhteen rakentaminen, tasavertaisuus. Mentorit saavat Tampereen Kaupunkilähetys ry:n koulutuksen ja heillä on mahdollisuus työnohjaukseen. Mentorisuhde kestää vuoden ja mentorit tapaavat perhettä n. kaksi kertaa kuukaudessa.

Kysyä voit lisää:

puh. 040 759 9399, vapaaehtoistyo@tamperecitymission.fi tai
puh. 040 746 4740, kimpassa@tamperecitymission.fi.

P.S. Tsekkaa myös Koilliskeskuksen aluemessut ensi lauantaina 26.11. klo 10 – 14!

4 helppoa tapaa osallistua sinun näköisesi Linnainmaan tekemiseen!

Haluatko vaikuttaa siihen, mitä Koilliskeskuksessa ja Linnainmaalla ylipäätään tapahtuu? Kotipesä-hanke tarjoaa yksinkertaisia tapoja toimia ajan hermolla, uutta rakentaen!

Neljä erilaista mahdollisuutta olla mukana Kotipesä-hankkeen kaikille avoimessa toiminnassa:

 1. Keksi loistava idea uudesta toiminnasta ja anna se meidän käyttöömme! (varoitus: saatamme jakaa ideasi myös kaikille muille, jotka voivat tehdä siitä totta)
 2. Ohjaa itse ryhmätoimintaa sinua kiinnostavasta aiheesta Koilliskeskuksessa! Kauttamme saat koulutusta: ryhmänohjaajakoulutus on jo keskiviikkona 29.11. – kysy lisätietoja meiltä!
 3. Tule mukaan KoTo-ryhmään* kehittämään asukkailta saatuja ideoita eteenpäin – ilmoittaudu meille!
 4. Osallistu ryhmätoimintaamme – se on maksutonta ja hauskaa!

Kaikkeen tähän pääset mukaan yksinkertaisimmillaan jättämällä meille viestin ja yhteystietosi etusivulla. Voit olla yhteydessä myös muiden kanavien kautta.

Kotipesä on mukana myös Koillismessuilla lauantaina 26.11. – tule katsomaan, mitä meillä ja muilla alueen toimijoilla on tarjottavana sinulle!

postikortti_linnainmaa_final

*KoTo-ryhmä (Kotipesän toiminnan suunnitteluryhmä) koostuu vapaaehtoisista toiminta-alueidemme asukkaista, ja kokoontuu nelisen kertaa vuodessa pohtien ja kehitellen ryhmän omia ja muiden asukkaiden ideoita eteenpäin kohti konkreettista toimintaa. Seuraava tapaaminen on jo 22.11. – ota yhteyttä, jos haluat mukaan! Me hanketyöntekijät olemme mukana tukemassa ryhmäläisiä asukkaiden ideoiden jalostamisessa, ja järjestämme välillä tapaamisiimme myös mukavia ja virkistyksellisiä juttuja.

Kaikki linnainmaalaiset mukaan kutsuen,

Juuso

 

Kotipesä toimii nyt myös Koilliskeskuksessa – haluatko mukaan?

Keväällä alkanut hankkeemme on järjestänyt toimintaa ja tapahtumia Tammelassa yhdessä asukkaiden ja muiden toimijoiden kanssa. Tapahtumista suurin ja näkyvin oli Tammelan korttelijuhlat, joka kokosi koko Tammelan yhteen järjestämään kaikkea kivaa. Fiiliksiä korttelijuhlista voit tsekata vaikkapa facebookista, tapahtuman blogista tai aiemmasta postauksestamme. Haluaisitko olla mukana järjestämässä Linnainmaalle jotain saman tyyppistä yhteistä menoa ja meininkiä? Kerro siitä meille!

Nyt Linnainmaan Prisman rakennuksesta löytyvän Koilliskeskuksen upeat tilat ovat valmistuneet ja kirjaston, neuvolan ja nuorisopalvelujen toiminta päässyt käyntiin. Mekin haluamme tehdä uuden aluevaltauksen ja tuottaa yhteistyön avulla iloa myös linnainmaalaisille. Ensimmäisiä toimintojamme Linnainmaalla ovat Linnainmaan Teatteri ja Seniorien juttutupa, jotka kokoontuvat molemmat Koilliskeskuksen ryhmätiloissa. Molempiin näihin ryhmätoimintoihin saimme idean linnainmaalaiselta asukkaalta, joka lähti itse ohjaamaan ryhmää – ja juuri asukkaiden ideoiden ja tarpeiden pohjalta uutta toimintaa on tarkoitus luoda jatkossakin! Lisää näistä ja muista ryhmistämme voi lukea ohjelmasivultamme.

Koilliskeskuksen varattavat ryhmätilat ovat keskellä kirjastoa

Lähdemme tietysti mukaan Koilliskeskuksen järjestöyhteistyöhön, jota kaupunki on viritellyt jo keskuksen suunnitteluvaiheessa. Tapaamme tulevia kumppaneitamme ensi viikon torstaina 27.10. koillisen tapahtumaverkoston kick off -tapahtuman merkeissä. Koolla ovat alueen erilaiset järjestöt ja yhteisöt, ja asianamme on koota eri tahojen odotuksia tulevan yhteistyömme pohjustamiseksi.

Voimme tehdä yhteistyötä riippumatta siitä, edustatko itseäsi vai vaikkapa kaveriporukkaa tai jotakin yhdistystä. Kerro, mitä voisimme tehdä toistemme hyväksi – ota rohkeasti yhteyttä ja kerro ideastasi! Voit antaa ideoita suoraan sivullamme tai ottaa yhteyttä muulla tapaa. Yksi tapa tulla mukaan Kotipesän toimintaan on lähteä mukaan vapaaehtoisista koostuvaan Kotipesän toiminnan suunnitteluryhmään, tuttavallisemmin KoTo-ryhmään. Ryhmä kokoontuu nelisen kertaa vuodessa pohtien ja kehitellen ryhmän omia ja muiden asukkaiden ideoita eteenpäin. Tuemme vapaaehtoistyötä tekeviä aktiiveja työssään, ja meidän kauttamme saa myös koulutusta ryhmänohjaamiseen ja muuhun vapaaehtoistyöhön – kysy lisää, jos kiinnostuit!

 

Juuso Armila

Menovinkkejä: Lisää ryhmiä Tammelaan ja Linnainmaalle!

Syksy on täällä ja luonnon ruskanäytös pyörii parhaillaan metsissä ympärilläsi. Tutustu syksyn väreihin Kotipesän Luonto- ja retkeilyryhmässä – kysy lisää Elliltä ja lähde mukaan! Ja vaikkei syksyinen luonto olisi Sinun juttusi, syksyyn löytyy kyllä tekemistä, sillä paljon muutakin on tarjolla.

Kotipesä-hanke saa tällä viikolla viimein käynnistettyä toimintansa Tammelan ohella myös Linnainmaalla, kun Prisman kylkeen rakennettu Koilliskeskus on aloittanut toimintansa. Kotipesä tarvitsee toimintaa toteuttaakseen ideoita asukkailta – uskomme, että Sinä itse tiedät parhaiten, mitä haluat tehdä ja harrastaa. Kotipesä taas pystyy tekemään siitä mahdollista. Tällä hetkellä toimivat ryhmämme, lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet löydät ohjelmastamme.

Uusia ryhmiä!

Tammelassa uutena ryhmänä aloitti viime viikolla Johannan ohjaama korukorttipaja, joka toimii sulassa sovussa samassa kabinetissa samanaikaisesti kokoontuvan toisen kädentaitopajamme, neulekahvilan kanssa.

kuva korukorttipajasta ja neulekahvilasta

Neulekahvilan ja korukorttipajan ohjaajat Hanna ja Johanna osaavat virkata, neuloa ja askarrella elämästä hauskaa :)

Ryhmissä ei ole kiinteää ohjelmaa, jossa tarvitsisi olla mukana alusta asti, vaan voit hypätä mukaan koska tahansa – vaikka heti seuraavalla tapaamiskerralla.

Linnainmaan ensimmäisinä ryhminä käynnistyvät asukkailta saatujen ideoiden pohjalta toteutettavat Linnainmaan teatteri sekä seniorien juttutupa. Teatteriryhmä ehtikin jo käynnistyä, ja vielä ensi viikonloppuna kokoontuukin Tammelakeskuksessa, mutta uusiin hienoihin tiloihin Koilliskeskukseen päästään viimein lauantaina 15.10. Ryhmässä on tilaa Sinullekin! Tällä hetkellä teatteriryhmä näyttää tältä:

Kuvan harjoituksessa hypättiin huonokuuloisen opiskelijan saappaisiin, kun tämä yrittää saada selvää ympäriinsä pyörivän opettajan ulosannista. Ei o heleppoo!

Mukaan mahtuu vielä, tule rohkeasti messiin! Ohjaajamme, linnainmaalainen Tristan käsikirjoittaa osallistujien tarinoiden pohjalta näytelmän… ja keksii myös hauskoja harjoituksia:

Kuvan harjoituksessa hypättiin huonokuuloisen opiskelijan saappaisiin, kun tämä yrittää saada selvää ympäriinsä pyörivän opettajan ulosannista. Ei o heleppoo!

Seniorien juttutupa taas alkaa jo tämän viikon torstaina 29.9. klo 12–13 Koilliskeskuksen ryhmähuone Sepelissä. Ryhmän idean takana on linnainmaalainen Eeva, joka myös ohjaa ryhmää itse. Käy hakemassa viereisestä kahvilasta sumpit tai tsajut ja liity joukkoon. Jutustelun ohella voit kertoa, mistä aiheista haluaisit keskustelua tai vaikka asiantuntijavieraita. Ensimmäisellä tapaamiskerralla olen myös itse mukana Kotipesän edustajana, joten voit kertoa ideasi myös henkilökohtaisesti. Tapaamisiin!

Mitä muuta Koilliskeskuksessa voi tehdä?

Koilliskeskuksessa toimii kirjasto, neuvolapalvelut ja nuorisotila, ja siellä on myös monia varattavissa olevia tiloja erilaisiin tarkoituksiin. Koilliskeskuksessa järjestetään pe-la 30.9.–1.10. avajaiset, joissa kaupungin väki esittelee Koilliskeskuksen toimintaa. Käy tsekkaamassa Koilliskeskuksen tilat ja kerro meille, mitä Sinua kiinnostavaa voisimme siellä yhdessä järjestää!

Ota rohkeasti yhteyttä sähköpostitse, puhelimitse tai vaikka facebookissa, jos olet kiinnostunut osallistumaan johonkin ryhmistämme tai vaikka ohjaamaan omaa ryhmääsi itseäsi kiinnostavasta aiheesta! Meidän kauttamme voit saada maksutta tilat ohjaamaasi ryhmätoimintaan. Älä jää miettimään turhia, vaan lähde mukaan toimintaan!

Kotipesä-hanke haluaa tuottaa tiivistä yhteistyötä asukkaiden, yhdistysten ja kaupungin välille. Kun kaupunki tarjoaa tiloja kaikille avoimeen toimintaa, vaikka mikä on mahdollista. Kotipesä on kuitenkin vain yksi toimijoista – moni muukin järjestää tälläkin hetkellä kaikenlaista kivaa ja hyödyllistä, ja mekin haluamme tietää siitä! Onko sinulla tai järjestölläsi toimintaa, johon haluaisit lisää osallistujia? Vinkkaa siitä meille, laitetaan hyvä kiertämään!

Juuso

Tammela goes pop up!

Tämänkertaisen blogin on kirjoittanut Tammelan korttelijuhlien vapaaehtoisena reportterina toiminut Kotipesä-hankkeen aktiivi Tiiu Lahtinen.

Lähdin tutustumaan ensimmäistä kertaa järjestettävien Korttelijuhlien antiin lauantaina 3.9.2016 tarkoituksenani samalla jututtaa ihmisiä ja kysellä heidän mielipidettään tästä yhteisöllisesti toteutetusta tapahtumasta. Tapahtuman toteuttivat Kotipesä-hanke, Kumppanuustalo Artteli ry, Jotain Odottamatonta ry, Tampereen tammelalaiset ry sekä Tammelan asukkaat ja monet yhteistyötahot.

Lauantaina Tammela siis täyttyi erilaisista pop up -tyylisistä kahviloista, näytöksistä, esityksistä ja esittelyistä, joita järjestettiin Tammelantorilla, Emil Aaltosen puistossa, Osmonpuistossa, Annikin puutalokorttelissa, Salhojankadulla Arttelin sisäpihalla ja Tammelakeskuksessa, jossa vietettiin samaan aikaan Tammelan lähitorin ja Perheiden talon avajaisia.

Osmonpuistossa kävin seurailemassa intialaisen muusikon ja esitystaiteilijan Suvan soundcheckiä. Hän viritti valmiiksi esitystään varten Fregitraksi kutsumaansa soitinta.

Suva fregitransa kanssa Osmonpuistossa

Suva fregitransa kanssa Osmonpuistossa

Kävin myös vierailemassa Annikinkadun puutalokorttelissa, jossa ihastelin upeaa miljöötä, kuuntelin Annikki Acoustic -minifestivaalin esiintyjiä ja tein kirppislöytöjä. Rahat laitettiin pieneen lippaaseen ja lapulle kirjoitettu ohjeistus kuului jotenkin näin: “Maksa mitä haluat, tai vie mennessäsi ilmaiseksi.” Tuli iloinen fiilis. Korttelijuhlaa parhaimmillaan.

Tammelantorilla kuuntelin Iso-A:n stand up -showta, seurailin Kahvikeitaan toritansseja sekä kuuntelin Dave Lindholmia, joka kommentoi lyhyesti ja ytimekkäästi mitä mieltä on Korttelijuhlista: “Se on hyvä homma.”

Ylipäätään kaikki tuntuivat olevan sitä mieltä, että yhteisöllisyys on tervetullutta, ja että Korttelijuhlat oli oikein mukava tapahtuma. Juhlathan jatkuivat iltaan asti, mutta minä lähdin tyytyväisenä kotiin jo ennen sitä. Päivä oli todella mukava. Kiitokset kaikille hyvistä juttutuokioista!

Tässä vielä ihmisten kommentteja Korttelijuhlasta:

Kuva: Kai Räsänen

Kai Räsänen

Kai Räsänen, 55, oli tullut Korttelijuhlaan Linnainmaalta: “Tosi hienoa, että pop up -tyylisiä tapahtumia järjestetään. Ensimmäisen kerran törmäsin tällaiseen meininkiin aikoinaan Kööpenhaminassa. On hyvä, että Suomessakin lähdetään lisäämään yhteisöllisyyttä tällä tavalla!”

Teija ja lapset Salla, 6 ja Sanni, 2 Lapinniemestä olivat tulleet Tammelakeskukseen Tampereen balettiopiston lasten tanssihetkeen ja balettiesitykseen, ja mukaan oli lähtenyt myös työkaveri Marja Lamminpäästä. He olivat syöneet jäätelöä Tammelantorilla, käyneet Annikinkadun puutalokorttelissa ja aikoivat balettiesityksen jälkeen käydä vielä Arttelissa, jossa eivät olleet ennen käyneet. Marja: “Tammelassa on tapahtunut paljon. Hienoa, että esimerkiksi Annikin korttelia on remontoitu. Muutenkin tällaista osallistavaa meininkiä tarvitaan Suomessa!” Teija: “Tällaiset tapahtumat ovat tosi hyviä, naapurit tutustuvat toisiinsa.”

Marja-Leena Virkki, 67, Jussinkylästä sai tietää Korttelijuhlista monen väylän kautta. Hän seuraa aktiivisesti sosiaalista mediaa ja näki mainoksia sekä luki tapahtumasta paikallislehdestä:

Kuva: Marja-Leena Vilkki

Marja-Leena Vilkki

“Tällaiselle on ehdottomasti tarvetta. Tarvitaan matalan kynnyksen paikkoja ja toimintaa, sillä pienikin toiminta on virkistävää kenelle vain. Lisäksi on hienoa, että eri-ikäiset ihmiset kohtaavat toisiaan, ja olin positiivisesti yllättynyt kuinka hienosti täällä on kohdennettu toimintaa kaikille ikäluokille.” Marja-Leena oli käynyt Tammelantorilla ja aikoi vielä piipahtaa Arttelilla.

Tammelassa asuva Elanor, 3, oli tullut Tammelakeskukseen vanhempiensa kanssa ja äiti, Tuikku Pirhonen, kyseli minun puolestani mikä oli kaikista hauskinta. Elanorille mieleistä oli ollut palapeli, jota hän oli päässyt kokoamaan Perheiden talon leikkipaikalla. Tuikku: “Tapahtumasta tulee tosi tammelalainen olo, sillä tällainen sopii niin hyvin Tammelan henkeen. Tämä on tosi kiva yhteinen juttu.” Perhe aikoi vielä käydä Annikin korttelissa pop up -kahvilassa.

-Tiiu Lahtinen

 

Kotipesän ryhmät alkavat pian, varaa paikkasi nyt!

Järvimaisema

Tampereen kesä kutsuu katselemaan maisemia

Kesä on jo pitkällä, ja illat alkavat pikku hiljaa pimentyä… On siis tullut aika ilmoittautua Kotipesän syksyn ryhmätoimintaan! Olemme keränneet ihmisiltä toimintaideoita, ja ryhmille on nyt saatu osaavat ohjaajat. Ryhmätoiminta on maksutonta (mahdollisia pieniä materiaalimaksuja lukuun ottamatta). Lähes kaikki ryhmät on suunniteltu kaikille kiinnostuneille soveltuviksi, eli olet tervetullut sukupuoleen, ikään, syntyperään jne. katsomatta. (Jos kyse on tietylle kohderyhmälle tarkoitetusta ryhmästä, se mainitaan erikseen.) Tule mukaan ja kerro kavereille kans!

Tarjoamme mahdollisuuden harrastaa…

 • yhteisötanssia (60+/-)
 • salibandyä
 • luontoretkeilyä
 • geokätköilyä (HUOM, alkaa jo ensi viikon ke 17.8.)
 • teatteria
 • taidemaalausta
 • neulomista ym. käsitöitä neulekahvilassa
 • kehon herättelyä uuteen viikkoon

 

Kehon herättely -tunti maanantaisin klo 9–10 Tammelakeskuksen jumppasalissa pyörii jo, tule mukaan jo ensi viikolla (oma jumppamatto mukaan)! Geokätköilyryhmä aloittaa ensi keskiviikkona, kun kokoonnumme Tammelakeskuksen kabinettiin käymään perusasiat läpi ja etsimään ekan kätkön. Ilmoittaudu mukaan heti, ryhmään otetaan vain 6 osallistujaa!

järvimaisemakuva

Kesä on lyhyt, muista nauttia siitä!

Tarkemmat tiedot ryhmistä ja ilmoittautumisesta löydät Ohjelmastamme. Meidän kauttamme voit myös saada maksutta tilat ohjaamaasi ryhmätoimintaan. Ota rohkeasti yhteyttä sähköpostitse, puhelimitse tai vaikka facebookissa, jos olet kiinnostunut osallistumaan johonkin ryhmistämme tai ohjaamaan omaa ryhmääsi itseäsi kiinnostavasta aiheesta!

 

Syksyn ryhmätoiminta alkaa elokuussa – ilmoittautua voit jo nyt!

Menneen kevään aikana on tullut tavattua paljon uusia ihmisiä erilaisten yhteistyökuvioiden rakentamisen merkeissä. Nyt on tullut aika jättää työkiireet hetkeksi ja livahtaa lomille! Me kotipesäläiset lomailemme 4.–31.7. ja palaamme töihin elokuun alussa Tammelakeskuksen ensimmäisten toimintojen avautuessa. Kiitämme kaikkia toiminnassa mukana olevia asukkaita ja yhteistyökumppaneita kaupungin väestä järjestöihin: teidän ansiostanne homma on lähtenyt kivasti käyntiin ja voimme jäädä lomalle hyvällä mielellä!

Välittömästi lomalta palattuamme maanantaina 1.8. orientoimme mielemme takaisin työtunnelmiin tanssitaiteilija Noora Nenosen ohjaaman ”Kehon herättely” -ryhmän avulla. Tämän ja muut ensi syksylle jo varmistuneet ryhmämme löydät ohjelmastamme. Tarjolla on yhteisötanssia 60+/- porukalle, yhteisöllistä teatteria, luontoretkeilyä ja geokätköilyä. Suunnitteilla on myös neulekahvila Tammelakeskuksessa, sählyä Spiral-hallissa, elokuvaryhmä ja taidemaalausryhmä, mutta näiden osalta aikataulu ja muut järjestelyt ovat vielä kesken.

Hyvää kesää kaikille, tavataan taas elokuussa!

 

No, sateella ei ainakaan oo hyttysiä…

Asukkaat mukana Kotipesän toiminnan suunnittelussa

Toissapäivänä 1.6. meillä oli ensimmäinen Kotipesän suunnitteluryhmän tapaaminen. Tapasimme siis ihmisiä, jotka ovat ilmoittaneet meille olevansa kiinnostuneita hankkeen toiminnan suunnittelusta ja kehittämisestä. Koska oli niin kaunis päivä, menimme sisätiloissa homehtumisen sijaan Emil Aaltosen puistoon syömään takeaway-lounasta ja esittelemään itsemme toisillemme :)

Tapaaminen oli ensimmäinen laatuaan, eikä varsinaisessa työskentelyssä ollut edes tarkoitus vielä päästä pitkälle. Ryhmältä tuli silti heti alkuun paljon hyviä ideoita, joita lähdetään tällä poppoolla nyt työstämään eteenpäin. Kiitos kaikille osallistuneille, oli oikein mukavaa istuskella teidän kanssanne aurinkoisessa puistossa. Siispä jatketaan samaa rataa!

Tällaisen ideakollaasin saimme yhdessä aikaan:

KoTo_2016-06-01_e

Haluatko sinäkin mukaan? Ilmoita itsestäsi tällä sivulla tai facebookissa, niin jutellaan lisää!

 

 

Kotipesä keväisissä tunnelmissa

Kotipesä-hanke alkoi juuri oikeaan aikaan: kevät on ajankohtana kuin luotu uusille aluille. On inspiroivaa katsella, kun luonto alkaa taas paljastaa kauneuttaan ja monimuotoisuuttaan… eli harmaasta maasta puskee kauniita kukkasia, ja samaan aikaan hyttyset ilmestyvät kutsumatta kuin tyhjästä. Kotipesä-hankkeessa tämän ensimmäisen kevään tärkein homma on toiminnan ideointi ja suunnittelu, johon kutsumme mukaan kaikki kiinnostuneet Tammelan ja Linnainmaan asukkaat.

Olemme avoimia alueiden asukkailta tuleville ideoille, koska tulevasta toiminnastamme tulee tietenkin teidän näköistänne. Me työntekijäthän emme vielä tiedä Tammelasta ja Linnainmaasta juuri mitään! Olemme kuitenkin ehtineet nauttia keväästä kaupungissa metsästäen sopivia yhteistyötahoja ja kumppaneita. Tammelasta olemme jo ehtineet löytää hienoja paikkoja, kuten Annikinkadun puutalokorttelin. Kuvassa esittelemme korttelia Kumppanuustalo Arttelin työntekijöiden kanssa Espoon järjestöjen yhteisön Janne Kareiselle, joka antoi meille koulutusta siitä, miten teidät asukkaat saadaan alusta lähtien mukaan kaupunginosatoiminnan kehittämiseen.

Blogi-Annikki

Annikinkadun puutalokorttelissa

Ensimmäisen kerran keräsimme ihmisten ideoita viime kuun lopulla Kumppanuustalo Arttelissa järjestämässämme Varaslähtö vappuun -tapahtumassa, jossa meitä oli arviolta 70 ihmistä munkkeja ja simaa maistelemassa. Kaikki asiasta kiinnostuneet olivat tervetulleita mukaan sekä ideoimaan että järjestämään toimintaa kanssamme jatkossakin. Saimme siman maistelijoilta paljon neuvoja ja vinkkejä hankkeen alkuvaiheille. Pyysimme ihmisiä jättämään ideoita valkotaululle piirtämäämme lukujärjestykseen. Ajatuksena oli kerätä unelmien harrastuskalenteriin ideoita, joista voisimme lähteä suunnittelemaan toimintaa tarkemmin. Paikalle olikin tullut paljon aktiivisia ideoijia, joten saimme kalenterin täyteen. Kiitos kaikille paikalla olleille, tästä on hyvä lähteä toteuttamaan syntyneitä ideoita.

Ilahduttavasti ihmiset kirjasivat unelmakalenteriimme myös luonnossa liikkumiseen liittyviä ideoita. Heti seuraavana päivänä kävimme inspiroitumassa Ahlmanin kartanolla järjestetyssä LuoTa! -seminaarissa, jossa esiteltiin, kuinka monin tavoin luonto ja taide tuovat elämään merkityksellisyyttä sekä edistävät ihmisten osallisuutta ja hyvinvointia. Käytännön esimerkkinä tästä toimi kuvan alpakka, jonka kiireetöntä olemusta seuratessa rentoutui itsekin!

Blogi-alpakka

Alpakka LuoTa-seminaarissa Ahlmanilla

Seminaarin työpajoissa tutustuimme mm. jokaisen ulottuvilla olevaan ITE-taiteen tekemiseen, yhteisötaiteeseen ja puutarhanhoidon parissa puuhasteluun. Yhteisötaiteen tekeminen oli hauskaa!

Blogi-yhteisoetaide

Yhteisötaidetyöpajassa käsitöitä tekemässä

Puutarhatyöpajasta sai myös mukaansa taimia, joiden kasvua on kiva seurata. Kesä lähestyy vääjäämättä, kuten tänään otetusta kuvasta näkyy!

Blogi-taimet

Taimet kasvavat huimaa vauhtia

Olemme innostuneita siitä, että pääsemme hyödyntämään luonnon ja luovan toiminnan myönteisiä vaikutuksia toiminnassamme! Tällä viikolla kävimme katsastamassa yhden potentiaalisen retkeilypaikan Birgitan polulla Tampereen ja Lempäälän rajamailla. Kehittämispäivä luonnon helmassa tuntui juuri sopivalta tavalta viedä yhdessä kehitettyjä ideoita eteenpäin!

Blogi-Birgitta

Toimistossa…

Patikoimassa Birgitan polulla

Patikoimassa Birgitan polulla

Seuraavat tapahtumat

OPASTE-hanke: Mitkä tekijät lisäävät kaatumisen riskiä? – Miten riskeihin voidaan vaikuttaa? -luento Koilliskeskuksessa 21.2. klo 16–18

Kotipesän koordinoimat Järjestöillat tuovat eri yhdistysten järjestämiä tilaisuuksia Koilliskeskuksen monitoimitila Kiveen ja Tammelakeskuksen saliin parillisten viikkojen keskiviikkoina klo 16–18. Tilaisuudet ovat kaikille avoimia ja maksuttomia luentoja,...
Lue lisää

Linnainmaan Koto-ryhmä ma 20.11. klo 12-14 Koilliskeskuksessa

Kutsumme jälleen kaikille avoimella kutsulla koolle Linnainmaan Koto-ryhmän*! Tapaaminen on maanantaina 20.11. klo 12–14 Koilliskeskuksen monitoimitila Kivessä. Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki Linnainmaan alueen kansalaistoiminnasta kiinnostuneet....
Lue lisää

Tammelan korttelijuhlat lauantaina 2.9. klo 10-22!

Syyskuussa juhlitaan jälleen ihanaa Tammelaa! Tammelan korttelijuhlat järjestetään tänä vuonna toista kertaa ja se kokoaa yhteen alueen ystävät, asukkaat, yritykset ja järjestöt juhlimaan mahtavaa kaupunginosaa. Teemana on leikki ja ilo, ja luvassa onkin iloisia...
Lue lisää

Tammelan korttelijuhlien 2. avoin suunnittelutapahtuma Tammelakeskuksessa keskiviikkona 14.6. klo 15-18

Tammelan korttelijuhlat tulee taas ensi syksynä, lauantaina 2.9. Kotipesä on jälleen mukana yhtenä pääjärjestäjistä yhdessä Artteli-kumppanuusyhdistys ry:n, Silta-valmennusyhdistys ry:n ja Tampereen tammelalaiset ry:n kanssa. Kotipesä toivottaa kaikki tervetulleiksi...
Lue lisää

Kotipesä mukana unelmien liikuntapäivässä keskiviikkona 10.5. – Tule Koillisen kaupunkikävelylle!

Unelmien liikuntapäivää vietetään tänä vuonna keskiviikkona 10.5., ja Kotipesä osallistuu liikuntapäivään järjestämällä Kotipesän koillisen kaupunkikävelyn. Liikkeelle lähdemme Koilliskeskukselta kirjaston edestä klo 11, mutta reitti paljastetaan vasta...
Lue lisää

Tammelan korttelijuhlien suunnittelutapahtuma Tammelakeskuksessa keskiviikkona 26.4. klo 14-18

Tammelan korttelijuhlat tulee taas ensi syksynä, lauantaina 2.9. Kotipesä on jälleen mukana yhtenä pääjärjestäjistä yhdessä Artteli-kumppanuusyhdistys ry:n, Silta-valmennusyhdistys ry:n ja Tampereen tammelalaiset ry:n kanssa. Kotipesä toivottaa kaikki tervetulleiksi...
Lue lisää

Kotipesä Iloa vapaaehtoistoiminnasta! -tapahtumassa tiistaina 7.2. klo 16–18.30

Tampereen kaupungin Kulttuurikasvatusyksikkö TAITE järjestää yhdessä muiden vapaaehtoistoimintaa koordinoivien tahojen kanssa Työväenmuseo Werstaalla Iloa vapaaehtoistoiminnasta! -tapahtuman, jossa yli 30 eri toimijaa esittelee erilaisia vapaaehtoistoiminnan...
Lue lisää

Kotipesä Koillismessuilla lauantaina 26.11. klo 10-14

Koilliskeskuksen toimijat järjestävät lauantaina 26.11. klo 10-14 Koillismessut, jossa alueen toimijat pääsevät esittelemään ensi kevään toimintaa ja kaikille avoimia erilaisia osallistumisen mahdollisuuksia. Kotipesällä on messuilla piste, jossa esittelemme...
Lue lisää

Kotipesä Koilliskeskuksen yhteisökumppani kick off -tilaisuudessa 27.10.

Tampereen kaupunki on viritellyt jo Koilliskeskuksen suunnitteluvaiheessa koillisen alueen asukas- ja järjestöyhteistyötä, ja Kotipesä-hanke on tietysti mukana touhussa. Tapaamme tulevia järjestökumppaneitamme ensi viikon torstaina 27.10. koillisen tapahtumaverkoston...
Lue lisää

Tammela juhlii 3.9.2016, tule mukaan!

Tammela saa viimeinkin oman kaupunginosajuhlansa! Laitoimme Kumppanuustalo Arttelin, Kotipesä-hankkeen ja Jotain Odottamatonta ry:n voimin pystyyn #tammelacool-yhteisön, jotta saisimme koottua kaikki ympäristönsä elävöittämisestä kiinnostuneet tammelalaiset...
Lue lisää