Keväällä alkanut hankkeemme on järjestänyt toimintaa ja tapahtumia Tammelassa yhdessä asukkaiden ja muiden toimijoiden kanssa. Tapahtumista suurin ja näkyvin oli Tammelan korttelijuhlat, joka kokosi koko Tammelan yhteen järjestämään kaikkea kivaa. Fiiliksiä korttelijuhlista voit tsekata vaikkapa facebookista, tapahtuman blogista tai aiemmasta postauksestamme. Haluaisitko olla mukana järjestämässä Linnainmaalle jotain saman tyyppistä yhteistä menoa ja meininkiä? Kerro siitä meille!

Nyt Linnainmaan Prisman rakennuksesta löytyvän Koilliskeskuksen upeat tilat ovat valmistuneet ja kirjaston, neuvolan ja nuorisopalvelujen toiminta päässyt käyntiin. Mekin haluamme tehdä uuden aluevaltauksen ja tuottaa yhteistyön avulla iloa myös linnainmaalaisille. Ensimmäisiä toimintojamme Linnainmaalla ovat Linnainmaan Teatteri ja Seniorien juttutupa, jotka kokoontuvat molemmat Koilliskeskuksen ryhmätiloissa. Molempiin näihin ryhmätoimintoihin saimme idean linnainmaalaiselta asukkaalta, joka lähti itse ohjaamaan ryhmää – ja juuri asukkaiden ideoiden ja tarpeiden pohjalta uutta toimintaa on tarkoitus luoda jatkossakin! Lisää näistä ja muista ryhmistämme voi lukea ohjelmasivultamme.

Koilliskeskuksen varattavat ryhmätilat ovat keskellä kirjastoa

Lähdemme tietysti mukaan Koilliskeskuksen järjestöyhteistyöhön, jota kaupunki on viritellyt jo keskuksen suunnitteluvaiheessa. Tapaamme tulevia kumppaneitamme ensi viikon torstaina 27.10. koillisen tapahtumaverkoston kick off -tapahtuman merkeissä. Koolla ovat alueen erilaiset järjestöt ja yhteisöt, ja asianamme on koota eri tahojen odotuksia tulevan yhteistyömme pohjustamiseksi.

Voimme tehdä yhteistyötä riippumatta siitä, edustatko itseäsi vai vaikkapa kaveriporukkaa tai jotakin yhdistystä. Kerro, mitä voisimme tehdä toistemme hyväksi – ota rohkeasti yhteyttä ja kerro ideastasi! Voit antaa ideoita suoraan sivullamme tai ottaa yhteyttä muulla tapaa. Yksi tapa tulla mukaan Kotipesän toimintaan on lähteä mukaan vapaaehtoisista koostuvaan Kotipesän toiminnan suunnitteluryhmään, tuttavallisemmin KoTo-ryhmään. Ryhmä kokoontuu nelisen kertaa vuodessa pohtien ja kehitellen ryhmän omia ja muiden asukkaiden ideoita eteenpäin. Tuemme vapaaehtoistyötä tekeviä aktiiveja työssään, ja meidän kauttamme saa myös koulutusta ryhmänohjaamiseen ja muuhun vapaaehtoistyöhön – kysy lisää, jos kiinnostuit!

 

Juuso Armila