Kotipesä-hanke alkoi juuri oikeaan aikaan: kevät on ajankohtana kuin luotu uusille aluille. On inspiroivaa katsella, kun luonto alkaa taas paljastaa kauneuttaan ja monimuotoisuuttaan… eli harmaasta maasta puskee kauniita kukkasia, ja samaan aikaan hyttyset ilmestyvät kutsumatta kuin tyhjästä. Kotipesä-hankkeessa tämän ensimmäisen kevään tärkein homma on toiminnan ideointi ja suunnittelu, johon kutsumme mukaan kaikki kiinnostuneet Tammelan ja Linnainmaan asukkaat.

Olemme avoimia alueiden asukkailta tuleville ideoille, koska tulevasta toiminnastamme tulee tietenkin teidän näköistänne. Me työntekijäthän emme vielä tiedä Tammelasta ja Linnainmaasta juuri mitään! Olemme kuitenkin ehtineet nauttia keväästä kaupungissa metsästäen sopivia yhteistyötahoja ja kumppaneita. Tammelasta olemme jo ehtineet löytää hienoja paikkoja, kuten Annikinkadun puutalokorttelin. Kuvassa esittelemme korttelia Kumppanuustalo Arttelin työntekijöiden kanssa Espoon järjestöjen yhteisön Janne Kareiselle, joka antoi meille koulutusta siitä, miten teidät asukkaat saadaan alusta lähtien mukaan kaupunginosatoiminnan kehittämiseen.

Blogi-Annikki

Annikinkadun puutalokorttelissa

Ensimmäisen kerran keräsimme ihmisten ideoita viime kuun lopulla Kumppanuustalo Arttelissa järjestämässämme Varaslähtö vappuun -tapahtumassa, jossa meitä oli arviolta 70 ihmistä munkkeja ja simaa maistelemassa. Kaikki asiasta kiinnostuneet olivat tervetulleita mukaan sekä ideoimaan että järjestämään toimintaa kanssamme jatkossakin. Saimme siman maistelijoilta paljon neuvoja ja vinkkejä hankkeen alkuvaiheille. Pyysimme ihmisiä jättämään ideoita valkotaululle piirtämäämme lukujärjestykseen. Ajatuksena oli kerätä unelmien harrastuskalenteriin ideoita, joista voisimme lähteä suunnittelemaan toimintaa tarkemmin. Paikalle olikin tullut paljon aktiivisia ideoijia, joten saimme kalenterin täyteen. Kiitos kaikille paikalla olleille, tästä on hyvä lähteä toteuttamaan syntyneitä ideoita.

Ilahduttavasti ihmiset kirjasivat unelmakalenteriimme myös luonnossa liikkumiseen liittyviä ideoita. Heti seuraavana päivänä kävimme inspiroitumassa Ahlmanin kartanolla järjestetyssä LuoTa! -seminaarissa, jossa esiteltiin, kuinka monin tavoin luonto ja taide tuovat elämään merkityksellisyyttä sekä edistävät ihmisten osallisuutta ja hyvinvointia. Käytännön esimerkkinä tästä toimi kuvan alpakka, jonka kiireetöntä olemusta seuratessa rentoutui itsekin!

Blogi-alpakka

Alpakka LuoTa-seminaarissa Ahlmanilla

Seminaarin työpajoissa tutustuimme mm. jokaisen ulottuvilla olevaan ITE-taiteen tekemiseen, yhteisötaiteeseen ja puutarhanhoidon parissa puuhasteluun. Yhteisötaiteen tekeminen oli hauskaa!

Blogi-yhteisoetaide

Yhteisötaidetyöpajassa käsitöitä tekemässä

Puutarhatyöpajasta sai myös mukaansa taimia, joiden kasvua on kiva seurata. Kesä lähestyy vääjäämättä, kuten tänään otetusta kuvasta näkyy!

Blogi-taimet

Taimet kasvavat huimaa vauhtia

Olemme innostuneita siitä, että pääsemme hyödyntämään luonnon ja luovan toiminnan myönteisiä vaikutuksia toiminnassamme! Tällä viikolla kävimme katsastamassa yhden potentiaalisen retkeilypaikan Birgitan polulla Tampereen ja Lempäälän rajamailla. Kehittämispäivä luonnon helmassa tuntui juuri sopivalta tavalta viedä yhdessä kehitettyjä ideoita eteenpäin!

Blogi-Birgitta

Toimistossa…

Patikoimassa Birgitan polulla

Patikoimassa Birgitan polulla