Syksy on täällä ja luonnon ruskanäytös pyörii parhaillaan metsissä ympärilläsi. Tutustu syksyn väreihin Kotipesän Luonto- ja retkeilyryhmässä – kysy lisää Elliltä ja lähde mukaan! Ja vaikkei syksyinen luonto olisi Sinun juttusi, syksyyn löytyy kyllä tekemistä, sillä paljon muutakin on tarjolla.

Kotipesä-hanke saa tällä viikolla viimein käynnistettyä toimintansa Tammelan ohella myös Linnainmaalla, kun Prisman kylkeen rakennettu Koilliskeskus on aloittanut toimintansa. Kotipesä tarvitsee toimintaa toteuttaakseen ideoita asukkailta – uskomme, että Sinä itse tiedät parhaiten, mitä haluat tehdä ja harrastaa. Kotipesä taas pystyy tekemään siitä mahdollista. Tällä hetkellä toimivat ryhmämme, lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet löydät ohjelmastamme.

Uusia ryhmiä!

Tammelassa uutena ryhmänä aloitti viime viikolla Johannan ohjaama korukorttipaja, joka toimii sulassa sovussa samassa kabinetissa samanaikaisesti kokoontuvan toisen kädentaitopajamme, neulekahvilan kanssa.

kuva korukorttipajasta ja neulekahvilasta

Neulekahvilan ja korukorttipajan ohjaajat Hanna ja Johanna osaavat virkata, neuloa ja askarrella elämästä hauskaa :)

Ryhmissä ei ole kiinteää ohjelmaa, jossa tarvitsisi olla mukana alusta asti, vaan voit hypätä mukaan koska tahansa – vaikka heti seuraavalla tapaamiskerralla.

Linnainmaan ensimmäisinä ryhminä käynnistyvät asukkailta saatujen ideoiden pohjalta toteutettavat Linnainmaan teatteri sekä seniorien juttutupa. Teatteriryhmä ehtikin jo käynnistyä, ja vielä ensi viikonloppuna kokoontuukin Tammelakeskuksessa, mutta uusiin hienoihin tiloihin Koilliskeskukseen päästään viimein lauantaina 15.10. Ryhmässä on tilaa Sinullekin! Tällä hetkellä teatteriryhmä näyttää tältä:

Kuvan harjoituksessa hypättiin huonokuuloisen opiskelijan saappaisiin, kun tämä yrittää saada selvää ympäriinsä pyörivän opettajan ulosannista. Ei o heleppoo!

Mukaan mahtuu vielä, tule rohkeasti messiin! Ohjaajamme, linnainmaalainen Tristan käsikirjoittaa osallistujien tarinoiden pohjalta näytelmän… ja keksii myös hauskoja harjoituksia:

Kuvan harjoituksessa hypättiin huonokuuloisen opiskelijan saappaisiin, kun tämä yrittää saada selvää ympäriinsä pyörivän opettajan ulosannista. Ei o heleppoo!

Seniorien juttutupa taas alkaa jo tämän viikon torstaina 29.9. klo 12–13 Koilliskeskuksen ryhmähuone Sepelissä. Ryhmän idean takana on linnainmaalainen Eeva, joka myös ohjaa ryhmää itse. Käy hakemassa viereisestä kahvilasta sumpit tai tsajut ja liity joukkoon. Jutustelun ohella voit kertoa, mistä aiheista haluaisit keskustelua tai vaikka asiantuntijavieraita. Ensimmäisellä tapaamiskerralla olen myös itse mukana Kotipesän edustajana, joten voit kertoa ideasi myös henkilökohtaisesti. Tapaamisiin!

Mitä muuta Koilliskeskuksessa voi tehdä?

Koilliskeskuksessa toimii kirjasto, neuvolapalvelut ja nuorisotila, ja siellä on myös monia varattavissa olevia tiloja erilaisiin tarkoituksiin. Koilliskeskuksessa järjestetään pe-la 30.9.–1.10. avajaiset, joissa kaupungin väki esittelee Koilliskeskuksen toimintaa. Käy tsekkaamassa Koilliskeskuksen tilat ja kerro meille, mitä Sinua kiinnostavaa voisimme siellä yhdessä järjestää!

Ota rohkeasti yhteyttä sähköpostitse, puhelimitse tai vaikka facebookissa, jos olet kiinnostunut osallistumaan johonkin ryhmistämme tai vaikka ohjaamaan omaa ryhmääsi itseäsi kiinnostavasta aiheesta! Meidän kauttamme voit saada maksutta tilat ohjaamaasi ryhmätoimintaan. Älä jää miettimään turhia, vaan lähde mukaan toimintaan!

Kotipesä-hanke haluaa tuottaa tiivistä yhteistyötä asukkaiden, yhdistysten ja kaupungin välille. Kun kaupunki tarjoaa tiloja kaikille avoimeen toimintaa, vaikka mikä on mahdollista. Kotipesä on kuitenkin vain yksi toimijoista – moni muukin järjestää tälläkin hetkellä kaikenlaista kivaa ja hyödyllistä, ja mekin haluamme tietää siitä! Onko sinulla tai järjestölläsi toimintaa, johon haluaisit lisää osallistujia? Vinkkaa siitä meille, laitetaan hyvä kiertämään!

Juuso