Kärsitkö sosiaalisten tilanteiden pelosta? Haluaisitko tukea ja keskusteluseuraa muista saman asian kanssa kamppailevista? Käynnistimme ryhmän keväällä 2017 suljettuna pienryhmänä, mutta nyt syyskauden alussa ryhmään mahtuisi uusia jäseniä. Ilmoita kiinnostuksestasi Juusolle mahdollisimman pian!

Ryhmän syyskausi alkaa jo 8.8., ja mukaan pääsee liittymään vielä hetken aikaa. Tapaamiset ovat tiistaisin klo 14-15, ja koontumispaikkana toimii Koilliskeskuksen ryhmätila Sora.

Kun tätä ryhmää oltiin perustamassa, kirjoittelin aiheesta otsikolla “Jätätkö juhlat väliin, koska sosiaalisuus ahdistaa?“. Linkin takaa löytyvässä blogauksessani kerroin tarkemmin, miksi halusin tarttua toimeen, kun saimme anonyymin pyynnön sosiaalisten tilanteiden pelko -vertaistukiryhmästä. Pieni lainaus:

“Yleistä lienee myös se, että vaikka kuinka jännittäisi, toiset eivät huomaa mitään erikoista. Ehkä siksi, ettei jännittäminen sittenkään ole mitään niin erikoista tai harvinaista kuin ajattelemme. Ehkä se on vain merkki siitä, että tilanteella, siinä olevilla ihmisillä ja heidän mielipiteillään on meille itsellemme merkitystä. Jokainen ihminen tarvitsee toisia ihmisiä maailmansa peiliksi, ja toiset ihmiset myös väistämättä muokkaavat sitä, millaisena todellisuuden koemme. Jos tunnemme olevamme eri joukkoa kuin ihmiset ympärillämme, on luonnollista, että meidän on vaikeaa kohdata heitä. Tällaisiin tuntemuksiin on monia syitä, mutta se ei ole nyt oleellista. Tärkeää on muistaa kaikki se, mikä meitä yhdistää. Aivan jokainen jännittää joskus esimerkiksi tärkeitä päätöksiä tehdessään tai odottamattomia tilanteita kohdatessaan. Teenkö fiksusti vai tuotanko vain harmia itselleni ja muille? Jos ajattelemme sosiaalisten suhteiden olevan yksi tällainen meille luonnostaan tärkeä asia, jonka jännittäminen kertoo siitä, mitä elämässä arvostamme, ehkä me jännittäjät voimme olla ylpeitä siitä, että välitämme toisista ihmisistä!”

social-anxietyRyhmän tarkoituksena on toimia turvallisena paikkana, jossa ei tarvitse häpeillä tai pelätä, mitä muut ajattelevat minusta, vaan voi jakaa kokemuksia ja keskustella avoimesti. Millaiset tilanteet ovat vaikeita? Mitkä toimintatavat ovat auttaneet? Yhdessä löydämme helpommin keinoja, joilla saamme vähennettyä sosiaalisten tilanteiden pelosta aiheutuvaa haittaa! Ryhmän ohjaajalla on omaa kokemusta sosiaalisten tilanteiden pelosta.

Jos olet kiinnostunut ryhmästä, ilmoita kiinnostuksestasi minulle (facebook-yksityisviesti: Kotipesän Juuso / maili: juuso.armila@muotiala.fi / puhelin: 050 598 4706), niin otan yhteyttä!