Syyskuussa juhlitaan jälleen ihanaa Tammelaa!

Tammelan korttelijuhlat järjestetään tänä vuonna toista kertaa ja se kokoaa yhteen alueen ystävät, asukkaat, yritykset ja järjestöt juhlimaan mahtavaa kaupunginosaa. Teemana on leikki ja ilo, ja luvassa onkin iloisia tempauksia Tammelantorilla, musiikkia, taidetta, liikuntaa sekä paljon muuta ihan kaikenikäisille. Koska parhaat asiat elämässä ovat ilmaisia, myös Tammelan korttelijuhlat on maksuton ja kaikille avoin tapahtuma :)

Ajantasaisin tieto juhlista löytyy Tammelan korttelijuhlien facebook-sivulta. Klikkaa itsesi osallistujaksi ja tule mukaan juhlimaan!

Ohjelmassa on monenlaista kivaa:

Sampolan satutunti klo 10
Sampolan kirjaston satutuntien avauksessa virittäydytään ilon ja leikin maailmaan jokaisella aistilla. Kirjaston satutunnit on suunnattu noin 3-6-vuotiaille lapsille sekä kaikille lapsenmielisille, tervetuloa mukaan!
(SAMMONKATU 2)

Puistojumppaa klo 10-10.30
Liikuta itseäsi mukavan ja kaiken kuntoisille sopivan jumpan tahdissa. Jumpan järjestää Nääsville ry. Säävaraus!
(EMIL AALTOSEN PUISTO)

Pihaleikkejä, klo 10-13
Saksankielisen koulun vanhempainyhdistys (Saksankielisen kasvatuksen tuki ry) leikittää lapsia pihaleikein ja kertoo saksankielisestä koulupolusta.
(EMIL AALTOSEN PUISTO)

Mölkkykilpailu, polkupyöräneulegraffiti ja muuta mukavaa klo 10-14
Tule viettämään laatuaikaa mölkyn ja polkupyörän tuunauksen parissa. Luvassa myös muuta mukavaa ajanviettoa. Mölkkykisat tasatunnein, klo 10, 11, 12 ja 13.
Järjestäjänä Muotialan asuin- ja toimintakeskus ry
(EMIL AALTOSEN PUISTO)

Teollinen Tammela -kierros klo 10
Kävelyllä kierretään kulttuuri- ja liikuntaluotsien johdattamana Teollinen Tammela -raitti, joka on yksi Tampereen kaupungin kulttuuriraiteista. Matkan varrella voit jakaa myös omia muistojasi raitin kohteista! Kulttuuri- ja liikuntaluotsit ovat Tampereen kaupungin kouluttamia vapaaehtoisia.
Lähtö Emil Aaltosen puiston suihkulähteeltä klo 10.
(EMIL AALTOSEN PUISTO)

Juhlien virallinen avaus ja Tammelantorin tempaus klo 11-13 Tammelantorilla

Tammelan korttelijuhlien viralliset avajaiset klo 11
Pormestari Lauri Lylyn pitää juhlien avajaispuheen.
Tapahtuman pääjärjestäjät pääsevät haastatteluun.

Torilavan ohjelman juontaa Jotain Odottamatonta ry:n puheenjohtaja Disa Kamula ja lavan äänentoistosta päivän aikana vastaa Peve Hämäläinen.

Monologiesitys klo 11:30-11:48
Teatteriesityksenä lavalla nähdään Riku Hakalan esittämä monologi ”Arkielämän Kansallisia Tunteita” – Katkelmia Väinö Linnan trilogiasta Täällä Pohjantähden alla.

Draamaseikkailu Tammelan torilla ja Eemil Aaltosen Leikkipuistossa klo 12-13:30
Somana ry:n Nuorisoteatteri Pohjan Satusokkelo-draamarastit valtaavat Tammelan torin. Etsi alueelta satuhahmot ja auta heitä muistamaan tehtävänsä satujen ihmeellisessä maailmassa. Joukkoon mahtuu niin hyviksiä kuin pahiksiakin pulmineen. Kaikki satuhahmojen auttajat saavat pienen palkinnon.
Rastit voit kiertää haluamassasi järjestyksessä. Aloitus torin ohjelmalavan vierestä.

Trubaduuri 12-12:30
Trubaduurina torilavalla toimii katusoiton Suomen Mestari Jukka Törmä.

Mentalismishow Mielen taikaa! klo 12:30 – 13:00
Mielen taikaa! on Talentista tutun Jenni Sofian maaginen, hämmentävä ja mukaansatempaava mentalismishow, joka saa yleisön ihmettelemään mielen mysteerejä. Esitys sisältää mielen taikuutta, ajatusten lukua ja ennustamista. Tässä esityksessä mahdoton on mahdollista!
(TAMMELANTORI)

Puistojumppaa klo 13-13.30
Liikuta itseäsi mukavan ja kaiken kuntoisille sopivan jumpan tahdissa. Jumpan järjestää Nääsville ry. Säävaraus!
(EMIL AALTOSEN PUISTO)

Tietovisa Tammelan Voimassa klo 13:30-15
Hanskin 20 kysymyksen Tammela-aiheinen tietovisa! Tule testaamaan tietoutesi Tammelasta. Tästä on hyvä jatkaa Kivikioskille Tammelavisaan klo 15-17!
(TAMMELAN PUISTOKATU 27)

“Tammelan Timantit” klo 14-15
Somana ry:n Puistobändi “Tammelan Timantit” laulaa ja soittaa säävarauksella. Liity lauluun jos tunnistat kipaleen tai ehdota parempaa viisua.
(EMIL AALTOSEN PUISTO)

Lähitorin ja Perheiden talon 1-vuotissynttärit klo 10-13
(TAMMELAKESKUS)

Iloisen mielen sisäpiha Arttelissa klo 13-15
Tampereen ukuleleorkesteri sulostuttaa ja ilostuttaa Arttelin sisäpihalla klo 13.30-14.30.
Tamperelaiset järjestöt leikittävät: retropelejä, onnenpyörä ja puristusvoiman mittausta sekä kaikkea muuta hyvää mieltä tuottavaa puuhaa.
Minä olen tässä -valokuvanäyttely Etnan tiloissa (porttikongi) ja Syrjäkareita – tarinoita kaupungin laidoilta -näyttely Elokolossa.
Mukana: Tampereen Elokolo, Mielenterveysomaiset Pirkanmaa Finfami ry, Nääsville ry, Tampereen A-kilta ry, Tampereen mielenterveysseura ja Artteli-kumppanuusyhdistys ry.
(TAMMELANKATU 21)

Tammelabongaus klo 13-16
Etsi Tammelan alueelta tutut paikat! Tule hakemaan kuvabongauslappu Kumppanuustalo Arttelin sisäpihalta klo 15 mennessä. Lisätiedot ja ohjeet saat paikan päällä. Max. 5 hengen joukkue. Kolmelle joukkueelle arvotaan palkinnot! Laput palautetaan Artteliin klo 16 mennessä ja voittajat julkistetaan Tammelantorilla klo 16:45.
Järjestäjänä Silta-Valmennusyhdistys/TOIMII! -hanke
(TAMMELANKATU 21)

PIONIn edessä tapahtuu! klo 14-16
Katoksen alla makkaranpaistoa, mehu- ja kahvitarjoilua. Renkaanheittoa, pelejä ja leikkejä. Sisätiloissa avoimet ovet, esittelyä ja sisäcurlingia. Arpajaiset ja antikvariaatin aarteita!
(VÄINÖLÄNKATU 15)

Liikkuva Kahvila Kärry klo 14 ->
Liikkuva kahvila Kärry tarjoilee tapahtumassa raikasta juotavaa ja rapsakoita herkkuja. Kärryn voi bongata kello 14 alkaen Salhoojankadulta, josta se liikkuu päivän kuluessa kohti Emil Aaltosen puistoa. Tervetuloa kahvittelemaan!

Katukirppis klo 14-16
Katukirppis valtaa Salhojankadun! Pistä myyntipisteesi pystyyn Salhojankadun kävelykatuosuudelle, erikseen ei tarvitse ilmoittautua!
(SALHOJANKADUN KÄVELYKATU)

TÄHTI TAIDETTA kivikioskilla klo 12-15
Minitaidenäyttely, missä on nähtävillä ainakin Pentti Kokon akvarelleja ja luukusta myydään hänen tekemiään Tampere-aiheisia postikortteja.
https://www.penttikokko.fi/taidemaalari/2
http://taideliikekuva.fi/verkkokauppa/pentti-kokko/
Järjestäjä: Sumeliuksen Senioriklubi Ry
(ANNIKIN KIVIKIOSKI, ANNIKINKATU 1)

Tammelavisa Annikin kivikioskilla klo 15-17
Tule testaamaan tammelatietouttasi Annikin kivikioskille
(ANNIKIN KIVIKIOSKI, ANNIKINKATU 1)

Yhteyksissä – lempeää liikettä -tunti klo 15-15:45
Tervetuloa tutustumaan Yhteyksissä -lähestymistapaan! Havainnoimme oman kehon aistimuksia ja liikumme annettujen ehdotusten pohjalta, omia valintoja tehden. Tavoitteena on edistää hyvinvointia ja vahvistaa kehotietoisuutta, kehon ja mielen yhteyttä sekä yhteyksiä itseen, toisiin ihmisiin ja ympäröivään maailmaan. Aiempaa kokemusta, taitoja tai erityisiä varusteita ei tarvita. Joustavat vaatteet, joissa on mukava liikkua, riittävät. Vapaa pääsy.
Tunnin ohjaa Sofia Peltoniemi, liikuntaneuvoja, somaattisten sekä tanssi- ja liiketerapeuttisten menetelmien ohjaaja, joka ohjaa myös Liikkuva Tampere -hankkeen ja Jotain Odottamatonta ry:n Yhteyksissä -kursseja Kumppanuustalo Arttelissa sekä muissa yhteyksissä. Lisätietoa: sofiapeltoniemi.wordpress.com
Kumppanuustalo Artteli, Salhojankatu 42, Tanssisali Korko 4.krs

Nauravia naisia klo 16-16.30
Hersyvä monologikollaasi naisena olemisesta, rakkaudesta ja vapaudesta.
Kansalaistoiminnan keskus Puiston teatterikurssin lyhytnäytelmä Nauravia naisia. Näytelmä pohjautuu Sinikka Nopolan kirjoittamiin teksteihin. Nauravien naisten teemat ovat onni, tunnollisuus, yksinäisyys, ystävyys, rohkeus ja unelmat. Esitys esitetään Kumppanuustalo Arttelin sisäpihalla.
(TAMMELANKATU 21)

Suomi 100 – Annikki 110! klo 15-18 Annikin puukorttelissa
Annikin puukorttelissa aikoinaan asuneiden kulttuurihahmojen 20-luvun anarkistirunoilija Kaarlo Uskelan sekä iskelmätähti Kikan elämäntyön esittelyä, Annikki-muistojen open stage, Trio Alaska esittää vanhaa iskelmämusiikkia, Seppo Järvisen Annikki-aiheista runoutta, Annikin puukorttelin rakennushistoriallisen kartoituksen julkaisu, aiemmin Annikilla asuneiden haastatteluja, korttelin asukkaiden pitämä puffetti suussasulavine herkkuineen & paljon muuta!

Kaarlo Uskela -ohjelma
Näyttelijä Jorma Markkula esittää otteen Juha Hurmeen ohjaamasta Uskela-monologista Yhteiskunnan varkaat. Sen jälkeen hän kertoo kulttuurituottaja Simo Ollilan haastattelussa Annikin puukorttelissakin asuneen anarkistirunoilijan vaiheista. Vuonna 1920 kuollut Uskela on yksi Suomen sensuroiduimmista runoilijoista. Markkula on yhdessä Juha Hurmeen kanssa toimittanut tänä syksynä ilmestyvän teoksen “Kaarlo Uskelan kootut teokset – Anarkososialistin kaikki kirjoitukset”.

Kikka-ohjelma
Aino Suonio kertoo ennen artistiuraansa Annikin puukorttelissa asuneen iskelmätähti Kikan elämästä, lauluista, laulujen sanoituksista ja niiden ajankuvasta. Suonio on opiskellut muun muassa kirjallisuutta ja sukupuolentutkimusta. Suoniota haastattelee kulttuurituottaja Simo Ollila.

Trio Alaska
Tamperelaisista huippumuusikoista koostuva Trio Alaska soittaa vanhaa iskelmämusiikkia riemastuttavan rennolla otteella. Trion kokoonpano on Safka Pekkonen (haitari), Sami Sippola (saksofoni) ja Riku Poramo (kontrabasso).

Rakennushistoriallisen kartoituksen julkaisu
Annikin puukorttelin rakennushistoriallisen kartoituksen julkaisu. Leena Ahonen ja Anna Helamaa kertovat juuri valmistuneesta julkaisustaan.

Annikki-muistojen open stage
Kaikki halukkaat joilla on vuosien varrella kertynyt muistoja ja tarinoita Annikin puukorttelista ovat tervetulleita jakamaan muistonsa avoimelle lavalle. Ilmoittautumalla ennakkoon varmistat sen, että ehdit kertoa omat muistosi: annikin.muistot@gmail.com. Ennakkoilmoittautuminen ei ole pakollista.

Tarinapöytä
Tarinapöydässä ne jotka eivät halua jakaa Annikki-muistojaan julkisesti open stagella, saavat tarinansa kerrotuksi ja muistiinmerkityksi.
(ANNIKINKUJA 2)

Lastentaikuri Paspartuun Suomi Show klo 15:30
Suomen 100-vuotis juhlavuoden kunniaksi Lastentaikuri Paspartuun tarinankerronnallisessa esityksessä on viittauksia Suomen tunnetuimpiin ja lapsillekin tuttuihin kansallissymboleihin. Esityksessä nähdään muun muassa koulutettu ahven, sekä rahaa taikova pala Sampoa!
Paspartuu esiintyy itäisessä Osmonpuistossa.
(ITÄINEN OSMONPUISTO)

Osmonpuiston kuntoiluhetki klo 15-16
Tutustu liikuntaluotsien seurassa Osmonpuiston kuntolaitteisiin. Luotsit ovat tavattavissa klo 15-16 Osmonpuistossa,Tammelan puistokatu 12. Liikuntaluotsit ovat Tampereen kaupungin kouluttamia vapaaehtoisia kuntoilukavereita.
(ITÄINEN OSMONPUISTO)

Tammelan Torilava klo 17 – 20
Klo 16:45 – 17:00 Tammelabongauksen voittajien julkistus torilavalla

Klo 17 – 17:45 Duo Soini Särkilahti ja Teija Lehto
Duo esittää Soini Särkilahden säveltämiä ja sanoittamia lauluja. Monet kappaleista kertovat Tampereen kaupungista ja sen asukkaista. Soini Särkilahti & Mansen matkaoppaat on tamperelainen kantri- ja folkpohjaista musiikkia soittava yhtye ja on julkaissut Tampere -nimisen levyn keväällä 2014. Yhtye valmistelee parhaillaan uusia kappaleita julkaistavaksi ja tällä kertaa laulujen aihepiiri ei rajoitu pelkästään bändin kotikaupungin elämänmenoon. Yhtyeen perustaminen juontaa juurensa Tampereella muutama vuosi sitten järjestettyihin kantrijameihin. Soini Särkilahti kirjoitti jokaiseen jami-iltaan uuden laulun ja päätti myöhemmin tehdä lauluista levyn. Tampere-levy julkaistiin Soini Särkilahden nimellä.

Klo 18 – 18:30 Musikaalisävelmiä FAUNI -musikaalista
Torilavalla kuullaan maistiaisia syksyn uudesta lumoavasta FAUNI Fantasiamusikaalista, joka saa ensi-iltansa Sampolan juhlasalissa perjantaina 13.10.2017 Disa Kamulan ohjaamana! Sävellykset Teemu Alanen, Joni Pitkonen ja Tony Sikström. Esiintyjinä musikaalin upeat näyttelijät! Musikaali toteutetaan yhteistyössä Tampereen Seudun Työväenopisto Sampolan kanssa. Lisätiedot www.faunimusikaali.fi

Klo 19 – 19:30 VIMMA
Vimma on tamperelais-helsinkiläinen moderni kansanmusiikkiyhtye, jonka hunajaiset sointivärit ja räiskyvä energia vangitsevat otteeseensa. “Pyrimme muokkaamaan tyylitajuiseksi kokonaisuudeksi kaikki ne musiikilliset vaikutteet, joiden ympäröimänä olemme nykyaikaisessa kaupunkiympäristössä kasvaneet. Tyylilajien kohtaaminen lähtee kokoonpanostamme päätyen sävellyksellisiin ja sovituksellisiin ratkaisuihin.” – VIMMA

Klo 19:45 Loppusanat ja pääjärjestäjien kiitokset; torilava hiljenee
Klo 20 juhlat jatkuvat sisätiloissa

Dr. Sketchy Bar Piilossa klo 20-22
Dr Sketchy tarjoaa elävän mallin piirustusta pilke silmäkulmassa!
Sketchyn tapahtumissa piirretään elävästä mallista nopeita luonnoksia mahdollisimman rennossa tunnelmassa ja teemaan enemmän tai vähemmän liittyvästä musiikista nauttien. Piirtämään voi tulla täysin piirustustaidoista tai tyylistä riippumatta, eikä luonnoksiaan ole pakko näyttää kenellekään.
(AALTOSENKATU 31-33)

***
Tapahtuman pääjärjestäjät tänä vuonna ovat Artteli-kumppanuusyhdistys, Muotialan asuin- ja toimintakeskus, Silta-valmennusyhdistys, Tampereen tammelalaiset ry sekä Tampereen kaupunki.

Yhteys: tammelacool@gmail.com