Vapaaehtoistoimintaa tarjolla!

Kotipesä etsii vapaaehtoisia, jotka ovat kiinnostuneet toisten ihmisten auttamisesta ja ryhmätoiminnan mahdollisuuksien tarjoamisesta. Tarjolla on niin nopeampitempoista, keikkaluontoista kauppakaveritoimintaa kuin hieman pidempää sitoutumista vaativaa varaisovanhempitoimintaa ja toimintaryhmien ohjaamista. Jos etsit Sinulle sopivaa vapaaehtoistyötä, kannattaa kurkata alta tarjolla olevien hommien listaus!

Vapaaehtoisesta ohjaamisesta kiinnostuneille on tarjolla maksutonta ryhmänohjaajakoulutusta – kysy heti lisää! Tuemme vapaaehtoisiamme ja hommat mitoitetaan aina vapaaehtoisen mahdollisuuksien ja jaksamisen mukaan!

 

Tällä hetkellä tarjolla olevia vapaaehtoishommia:

Osa tarjotuista tehtävistä on vasta mietinnässä – yhteyttä ottamalla voit halutessasi vaikuttaa siihen, miten nämäkin hommat hoidetaan! Suurin osa hommista alkaa, kun ohjaaja löytyy, joten ilmoittaudu mukaan vaikka heti!

Varaisovanhemmaksi lapsiperheelle?

Varaisovanhemmat_vaparirekry

Tykkäätkö lapsista, mutta omia ei ole tai jos onkin, he asuvat muualla? Monilla lapsilla ei joko ole lainkaan elossa olevia isovanhempia tai nämä asuvat kaukana. Myös heillä on tarve turvallisille kohtaamisille seniori-ikäisten ihmisten kanssa. Varaisovanhemman tehtäviin kuuluu viettää aikaa yhdessä lapsiperheen kanssa sovitusti – varamummona tai -vaarina pääset siis tutustumaan uusiin ihmisiin ja viettämään aikaa heidän kanssaan! Kotipesä toimii varaisovanhempien välittäjänä sovittaen varaisovanhemman ja perheen toiveet yhteen, ja varaisovanhemmuudesta tehdään määräaikainen sopimus. Osapuolet sopivat käytännön järjestelyistä ja hoitavat tapaamiset itsenäisesti. Varaisovanhemmilta edellytetään tehtävään soveltuvaa taustaa – takana ei saa olla tuomioita väkivalta-, seksuaali- eikä huumausainerikoksista. (Kotipesä tarvitsee vapaaehtoiselta valtakirjan tilatakseen tätä koskevan rikostaustaotteen Oikeusrekisterikeskukselta.) Vapaaehtoiset perheet ja varaisovanhemmat osallistuvat toimintaan aina omien kykyjensä ja mahdollisuuksiensa mukaan. Ota yhteyttä kotipesäläisiin, jos mukava yhdessäolo lasten parissa kiinnostaa! Oheista mainosta saa myös levittää vapaasti!

Kauppakaveriksi ikäihmiselle tai liikuntarajoitteiselle?

kauppakaveri2018_vapariTarjoa auttava kätesi ihmiselle, jonka asiointia hankaloittaa esimerkiksi liikkumisen vaikeus!

Asioilla käyminen sujuu mukavammin, kun on kaveri mukana auttamassa. Kauppakaveri tekee pienellä vaivalla kaksi ihmistä iloiseksi – auttaminenhan tunnetusti tuottaa auttajallekin hyvää mieltä! Asiakkaat kertovat palveluntarpeestaan meille, ja me välitämme tiedon vapaaehtoisille, joista kuka tahansa voi ottaa keikan hoitaakseen. Kun joku vapaaehtoisista ilmoittaa ottavansa keikan vastaan, kaikille välitetään tieto, että keikka on sovittu. Kauppakaveri tapaa palvelun asiakkaan sovitusti, ja homma sujuu kivasti yhdessä.

Tällä hetkellä keräämme vapaaehtoisia listoille, jotta voimme aloittaa toiminnan markkinoinnin asiakkaille. Palvelu on asiakkaalle maksuton.

 

Kauppakaveri ei osallistu rahan käsittelyyn, vaan asiakas hoitaa maksutapahtumat aina itse. Ota yhteyttä kotipesäläisiin, niin sovitaan tarkemmin!

Ompelu- ja tuunauspajan ohjaajaksi Tammelakeskukseen?

Ompelu- ja tuunauspaja hakee ohjaajaa; olisitko se juuri Sinä? Pajassa pääset ideoimaan ja tuunaamaan uusia juttuja ja tekemään omannäköistä toimintaa. Sinun ei tarvitse olla ammattilainen; riittää, että olet innostunut ja osaat käyttää ompelukonetta jonkin verran. Pajassa idearikkauden ja käsityötaitojen jakaminen on sallittua, joten tästä saat iloista mieltä ja intoa itsellesikin! Tarjoamme sinulle myös tukea, halutessasi ryhmänohjauskoulutusta ja tietysti kivoja kohtaamisia muidenkin vapaaehtoistemme kanssa.
Paja on avoinna kevään aikana 6 kertaa maanantaiaamupäivisin helmikuusta alkaen. Ota heti yhteyttä kotipesäläisiin, niin jutellaan lisää!

Askarteluryhmän ohjaajaksi Koilliskeskukseen?

Tykkäätkö askartelusta? Jaa luomisen iloa muillekin Kotipesän askarteluryhmän ohjaajana! Etsimme 1–3 ohjaajaa Kotipesän askarteluryhmään. Ohjaajana pääset tutustumaan uusiin ihmisiin mukavan käsillä tekemisen parissa, ja saat myös ulkopuolista näkökulmaa sekä uusia ideoita tekemiseesi. Askartelutarvikkeita voidaan hankkia yhdessä ohjaajan kanssa ennen ryhmän aloittamista, ja materiaaleja voi myös ostaa lisää tarvittaessa. Ryhmän kokoontumisaika ja -tiheys sovitaan ohjaajan kanssa – kokoontumisia voi olla 2–4 kertaa kuussa. Ota yhteyttä kotipesäläisiin, niin sovitaan tarkemmin!

Kotipesän Herrainkerho Marttien ohjaajaksi Tammelaan?

Tammelassa kerran parissa viikossa kokoontuvalle Herrainkerho Marteille etsitään vapaaehtoista ohjaajaa kevätkaudeksi 2018. Herrainkerhon ohjaajana pääset tutustumaan uusiin ihmisiin ja ottamaan osaa mielenkiintoisiin keskusteluihin. Ohjaajan tehtäviin yhdessä toisen ohjaajan kanssa kuuluvat kahvituksen hoito, ryhmän kanssa keskustelu ja toiminnan sisällöstä sopiminen. Tehtävässä on hyötyä sosiaalisuudesta ja rentoudesta; Marteissa ei turhia pingotella. Herrainkerho Martit on toiminut tammikuusta 2017 lähtien, ja siitä on muodostunut osallistujiensa ja ohjaajiensa näköinen: kerhossa on käyty museoissa, taidenäyttelyissä ja luontokävelyillä, pelailtu yms. Lisätietoja saat ohjelmasivultamme.

Ota yhteyttä kotipesäläisiin, niin sovitaan tarkemmin!

Talviuintiryhmän ohjaajaksi?

Kiinnostaisiko ohjata ryhmää, joka käy aina välillä virittelemässä kehoa ja mieltä uusille taajuuksille, ja samalla nauttimassa talviuinnin terveyshyödyistä? Kerran viikossa – parissa on hyvä pysähtyä (mieluummin saunassa kuin avannossa) nauttimaan elämästä. Jos tykkäät talviuinnista, mikset ottaisi saman tien muita mukaasi niin että kaikilla on kivempaa?

Avantoryhmää kaavaillaan kevätkaudelle 2018 – ilmoittaudu meille, jos haluat mukaan ohjaamaan ryhmää!

Mukaan ohjaamaan eskari-/alakouluikäisten lasten ja vanhempien yhteistä ryhmää Linnainmaalla?

Haluatko ohjata Linnainmaalla lasten ja aikuisten yhteistä iltatoimintaa, jossa lasten vanhemmillakin on mahdollisuus tutustua muihin alueen vanhempiin? Etsimme Kotipesän lapsiperhekerhoon 2–3 ohjaajaa. Ohjaajana pääset tutustumaan uusiin ihmisiin ja osallistumaan mielenkiintoisiin keskusteluihin – vanhempien kesken löytyy varmasti yhteistä kokemuspintaa.
Lapsiperhekerho kokoontuu sovitusti, esim. viikoittain tunnin ajaksi jonakin arki-iltana. Päävastuu toiminnasta on ammattilaisella, mutta etsimme mukaan innokkaita apuohjaajia mukaan hoitamaan käytännön asioita – lasten kanssa kun touhussa on aika monta liikkuvaa osaa! Tehtävistä sovitaan tarkemmin, kun kerho saadaan toimintaan. Ohjaajalta edellytetään tehtävään soveltuvaa taustaa – takana ei saa olla tuomioita väkivalta-, seksuaali- eikä huumausainerikoksista. (Kotipesä tarvitsee vapaaehtoiselta valtakirjan tilatakseen tätä koskevan rikostaustaotteen Oikeusrekisterikeskukselta.) Ota yhteyttä kotipesäläisiin, jos mukava yhdessäolo lasten parissa kiinnostaa!

Kimpassa-perhetoiminnan äiti-/isämentoriksi Itä-Tampereelle?

Tampereen Kaupunkilähetys ry:n Kimpassa-perhetoiminta on aloittamassa äiti-ja isämentoritoiminnan pilottia Itä-Tampereella ja etsimme siihen vapaaehtoisia.

Äiti- ja isämentoritoiminta on HelsinkiMission kehittämä vapaaehtoistoiminnan muoto, jossa koulutetaan vapaaehtoisia mentoreita tukemaan lapsiperheiden vanhempia ja sitä kautta koko perheen hyvinvointia. Mentori voi toimia keskustelu- tai ulkoiluseurana, auttaa arkiaskareiden sujumisessa sekä vanhemmuuden ja kasvatuskysymysten pohdinnoissa. Mentoroinnissa ensisijaista on hyvän ja luottamuksellinen suhteen rakentaminen, tasavertaisuus. Mentorit saavat Tampereen Kaupunkilähetys ry:n koulutuksen ja heillä on mahdollisuus työnohjaukseen. Mentorisuhde kestää vuoden ja mentorit tapaavat perhettä n. kaksi kertaa kuukaudessa.

Kysy lisää:

puh. 040 759 9399, vapaaehtoistyo@tamperecitymission.fi tai
puh. 040 746 4740, kimpassa@tamperecitymission.fi.

 

Seuraavat tapahtumat

OPASTE-hanke: Mitkä tekijät lisäävät kaatumisen riskiä? – Miten riskeihin voidaan vaikuttaa? -luento Koilliskeskuksessa 21.2. klo 16–18

Kotipesän koordinoimat Järjestöillat tuovat eri yhdistysten järjestämiä tilaisuuksia Koilliskeskuksen monitoimitila Kiveen ja Tammelakeskuksen saliin parillisten viikkojen keskiviikkoina klo 16–18. Tilaisuudet ovat kaikille avoimia ja maksuttomia luentoja,...
Lue lisää

Linnainmaan Koto-ryhmä ma 20.11. klo 12-14 Koilliskeskuksessa

Kutsumme jälleen kaikille avoimella kutsulla koolle Linnainmaan Koto-ryhmän*! Tapaaminen on maanantaina 20.11. klo 12–14 Koilliskeskuksen monitoimitila Kivessä. Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki Linnainmaan alueen kansalaistoiminnasta kiinnostuneet....
Lue lisää

Tammelan korttelijuhlat lauantaina 2.9. klo 10-22!

Syyskuussa juhlitaan jälleen ihanaa Tammelaa! Tammelan korttelijuhlat järjestetään tänä vuonna toista kertaa ja se kokoaa yhteen alueen ystävät, asukkaat, yritykset ja järjestöt juhlimaan mahtavaa kaupunginosaa. Teemana on leikki ja ilo, ja luvassa onkin iloisia...
Lue lisää

Tammelan korttelijuhlien 2. avoin suunnittelutapahtuma Tammelakeskuksessa keskiviikkona 14.6. klo 15-18

Tammelan korttelijuhlat tulee taas ensi syksynä, lauantaina 2.9. Kotipesä on jälleen mukana yhtenä pääjärjestäjistä yhdessä Artteli-kumppanuusyhdistys ry:n, Silta-valmennusyhdistys ry:n ja Tampereen tammelalaiset ry:n kanssa. Kotipesä toivottaa kaikki tervetulleiksi...
Lue lisää

Kotipesä mukana unelmien liikuntapäivässä keskiviikkona 10.5. – Tule Koillisen kaupunkikävelylle!

Unelmien liikuntapäivää vietetään tänä vuonna keskiviikkona 10.5., ja Kotipesä osallistuu liikuntapäivään järjestämällä Kotipesän koillisen kaupunkikävelyn. Liikkeelle lähdemme Koilliskeskukselta kirjaston edestä klo 11, mutta reitti paljastetaan vasta...
Lue lisää

Tammelan korttelijuhlien suunnittelutapahtuma Tammelakeskuksessa keskiviikkona 26.4. klo 14-18

Tammelan korttelijuhlat tulee taas ensi syksynä, lauantaina 2.9. Kotipesä on jälleen mukana yhtenä pääjärjestäjistä yhdessä Artteli-kumppanuusyhdistys ry:n, Silta-valmennusyhdistys ry:n ja Tampereen tammelalaiset ry:n kanssa. Kotipesä toivottaa kaikki tervetulleiksi...
Lue lisää

Kotipesä Iloa vapaaehtoistoiminnasta! -tapahtumassa tiistaina 7.2. klo 16–18.30

Tampereen kaupungin Kulttuurikasvatusyksikkö TAITE järjestää yhdessä muiden vapaaehtoistoimintaa koordinoivien tahojen kanssa Työväenmuseo Werstaalla Iloa vapaaehtoistoiminnasta! -tapahtuman, jossa yli 30 eri toimijaa esittelee erilaisia vapaaehtoistoiminnan...
Lue lisää

Kotipesä Koillismessuilla lauantaina 26.11. klo 10-14

Koilliskeskuksen toimijat järjestävät lauantaina 26.11. klo 10-14 Koillismessut, jossa alueen toimijat pääsevät esittelemään ensi kevään toimintaa ja kaikille avoimia erilaisia osallistumisen mahdollisuuksia. Kotipesällä on messuilla piste, jossa esittelemme...
Lue lisää

Kotipesä Koilliskeskuksen yhteisökumppani kick off -tilaisuudessa 27.10.

Tampereen kaupunki on viritellyt jo Koilliskeskuksen suunnitteluvaiheessa koillisen alueen asukas- ja järjestöyhteistyötä, ja Kotipesä-hanke on tietysti mukana touhussa. Tapaamme tulevia järjestökumppaneitamme ensi viikon torstaina 27.10. koillisen tapahtumaverkoston...
Lue lisää

Tammela juhlii 3.9.2016, tule mukaan!

Tammela saa viimeinkin oman kaupunginosajuhlansa! Laitoimme Kumppanuustalo Arttelin, Kotipesä-hankkeen ja Jotain Odottamatonta ry:n voimin pystyyn #tammelacool-yhteisön, jotta saisimme koottua kaikki ympäristönsä elävöittämisestä kiinnostuneet tammelalaiset...
Lue lisää