20171107_162851

Syksynharmaanakin iloiset terveiset Kotipesästä!

Kutsumme jälleen kaikille avoimella kutsulla koolle Linnainmaan Koto-ryhmän*! Tapaaminen on maanantaina 20.11. klo 12–14 Koilliskeskuksen monitoimitila Kivessä. Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki Linnainmaan alueen kansalaistoiminnasta kiinnostuneet. Päätarkoituksena on pohtia ja ideoida vapaaehtoisuuteen perustuvan toiminnan tulevaisuutta Linnainmaalla. Tilaisuudessa myös esitellään ja pohditaan yhdessä uusia tai jo vähän testattuja ideoita, kuten varaisovanhempitoimintaa, kauppakaveritoimintaa ja ”järjestöjen iltapäivää” Koilliskeskuksessa.

Paikalle tulee myös koillisen aluekoordinaattori Ulla Jantunen, joka koordinoi alueen aktiiveja yhteen kokoavaa koillisen alueverkostoa. Koilliskeskuksessa työskentelevä Ulla myös ylläpitää Koilliskeskuksen tapahtumakalenteria (www.koilliskeskus.fi/tapahtumakalenteri), joten hän tuntee alueellista toimintaa ja on mukana tukemassa sen järjestämisessä.

Kotipesä-hanke päättyy vuoden lopussa, ellemme saa hakemaamme jatkorahoitusta vuodelle 2018. Kuluneen kahden vuoden aikana on laitettu alulle paljon mielenkiintoista toimintaa, ja haluamme tietenkin toiminnan jatkuvan vastaisuudessakin. On siis syytä miettiä teidän asukkaiden kanssa toiminnan jatkumisen edellytyksiä ja sitä, millä keinoin vastaavaa kansalaisaktiivisuutta voidaan tukea, jotta yhdessä luomamme toiminta säilyisi ja uuttakin syntyisi jatkossa myös ilman hanketta. Tilaisuus tarjoaa myös mahdollisuuden tuoda julki ideoita uudesta toiminnasta, vaikka me hankkeena voimmekin lähteä toteuttamaan niitä vain, jos jatkorahoitus saadaan. Rahoittajamme STEA:n rahoituspäätökset julkistetaan joulukuun puolivälissä, minkä jälkeen tiedotamme asiasta täällä Kotipesän omilla verkkosivuilla sekä facebook-sivullamme.

– Juuso

* Linnainmaan Koto-ryhmä eli Kotipesän toiminnan suunnitteluryhmä kokoaa yhteen Linnainmaalla tai lähistöllä asuvia ja/tai toimivia ihmisiä, joita kiinnostaa Linnainmaan kehittäminen asukkaiden näköiseksi paikaksi yhteistyössä kaupungin kanssa. Ryhmään kuuluu mm. Kotipesän vapaaehtoisia ryhmänohjaajia, mutta mukaan tuleminen ei sido Sinua mihinkään. Ryhmässä ideoidaan, jatkokehitellään ja saatetaan toimintaan ideoita, joilla Koilliskeskuksen tiloja voidaan käyttää asukkaiden hyödyksi ja iloksi. Tampereen kaupunki on mukana tukemassa järjestämäämme vapaata kansalaistoimintaa monella tapaa, mm. tarjoamalla tiloja käyttöömme maksutta.